Свързани новини

25.11.2019 10:47

Пардю: Силни зависимости в БГ медиите

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Местни олигарси и "бизнесмени" в България използват медиите, за да влияят на правителството и съдебната система", заяви бившият посланик на САЩ в България Джеймс Пардю в материал, публикуван в изданието The Hill.  “През 2002 г. националната преса бе собственост на големи интернационални компании, беше относително независима и понякога агресивна в отразяването на грешките на правителството”, припомни дипломатът.


Според Пардю страната ни е "заразена от широкомащабна корупция", а медийната среда е силно влошена. „Всичко това се случва на фона на 10-годишно управление на Борисов, което няма сериозна опозиция”, отбелязва Пардю.


Той посочва, че медиите в България изпитват финансови затруднения, а правителството и премиерът използват европейските фондове, за да ги направят зависими. Според Пардю журналисти са често сплашвани, а има голяма автоцензура.


 „Финансирането за местния контрол върху медиите в България е доста неясно, а Пеевски и шепа други олигарси притежават или контролират почти всички големи частни всекидневници и телевизионни канали в България”, става ясно от текста.


"Резултатът от потискането на независимата преса в България е изкривяване на медийния сектор, подкопаване на общественото доверие в медиите и създаване на национална политическа среда, в която от правителството и престъпността не се търси отговорност, няма и сериозна опозиция на настоящото правителство", посочва дипломатът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес приемайте предизвикателствата

Днес приемайте предизвикателствата като възможности