Той ми каза „Тя е навсякъде. Знам, че е и във вашата страна. Поздравявам правителството Ви, че основната му цел е изтръгването й". Той благослови работата ни и каза, че пътят е правилен”. Това каза след срещата си с папа Франциск премиерът на България Кирил Петков.

Свързани новини

23.05.2022 14:23

Папата благослови работата ни и каза, че пътят е правилен: Петков от Рим

Видян 2454 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Папа Франциск каза няколко неща, когато се срещнахме. Първото беше, че корупцията е болест и че вярва, че младите политици са единственият начин тя да се изтръгне.


 


Той ми каза „Тя е навсякъде. Знам, че е и във вашата страна. Поздравявам правителството Ви, че основната му цел е изтръгването й". Той благослови работата ни и каза, че пътят е правилен”. Това каза след срещата си с папа Франциск премиерът на България Кирил Петков.





Главата на Римокатолическата църква е отправил още няколко препоръки към министър-председателя.



„В момента имаме безпрецедентна световна криза. Папата ми каза, че е много важно да се срещаме с хората, да им обясним, че правим всичко възможно, но има икономически фактори, които не са функция само на правителството. Друго, което ясно ме посъветва, бе че ако се борим едновременно с най-корумпираните в България и с вражеските сили от чужди страни, двете битки ще се водят много трудно", поясни той.




Премиерът заяви, че би се радвал, ако Румен Радев наистина свика КСНС.



„Минаха 6 месеца от последното такова събиране. Много неща се случиха. Имаше разговори предложения, световни лидери, които показаха свой подход за решение на темата. Няма по-добър формат от това да седнем на една маса, да обобщим какво се е случило и какви стъпки да направим заедно за в бъдеще”, обясни Петков.




Темата за отношенията с Република Северна Македония е национален въпрос и никой няма право сам да вземе решение. Дори коалицията няма право сама да решава. Трябва широк консенсус по темета, заяви още Петков.





"За отпадане на ветото може да се говори само след като МВнР представи прогрес по диалога, ние се съберем на КСНС и го обсъдим, включително с опозицията и представители на службите, този процес се внесе в парламента и депутатите се произнесат. Накрая, след като всички сме се обединили - може да се направи стъпка напред. Иначе всичко друго се използва за вътрешнополитически цели", обясни Петков.




За някои неща има ясни червени линии, които трябва да съществуват - като темата за корупцията. Но за национален въпрос като този, той е толкова важен, че никой няма право самостоятелно да го прави. Трябва да има общо съгласие и дори коалицията не е достатъчна, за да промени нещо в позицията на България. Трябва широк консенсус, който включва коалицията и части от опозицията, изтъкна министър-председателят.







 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Академиг по антропология на истинската нова световна история, с три виши Джосая Каработушев 23.05.2022 22:55

    Защо тя, папата не посрещна българската делегация на 24 Май? Ами защото 24 Май е запазен за аудиенция за С.Р.Македония. Заради необоримия факт, че братята Кирил и Методия са чисти македонци по произход. Ако не бяха те да ни изобретят българския език и българската азбука, които ползваме на безплатен лизинг и до днес, още щяхме да комуникираме на тракийски език. Извън темата, онзи ден в едно китно село Късокурци, ситуирано на 17 км. от Скопие, на тавана на една стара кукя, беше изнамерен оригиналния акт за раждане и кръщелното свидетелство на Чарли Чаплин. Оказва се, че и той бил чист македонец!

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп