Свързани новини

22.09.2020 22:09

Пак мушнаха провокатори на протеста

Видян 2795 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някой, може да се предположи кой, пак мушна провокатори на протеста и около 22,25 ч. пред сградата на стария парламент, незнайно защо обкръжена от стотици полицаи, охраняващи незнайно какво, при положение, че тя е празна и вече не е действащо Народно събрание, нито е превърната в музей, гръмна бомбичка. На място нямаше нито 1 висш представител на МВР, което е абсурдно при масови мероприятия, а незнаен говорител обяви, че трябвала "заповед на кмета" за протеста. Всъщност, по закон, който явно полицията НЕ познава, режимът за протест не е разрешителен, а е уведомителен.  Протестиращите твърдят, че имат заявление за протест на това място. И искат просто да минат по тротоара покрай БАН на път към паметника на незнайния войн. И без обявен протест, преминаването по тротоар е право на всеки български гражданин по всяко време на деня. Затова по мегафон на полицаите бе обявено от адвокат, че извършват закононарушение.


Очевидно е желанието на властта да предизвика конфликт, тъй като в първите редове на кордона отново срещу гражданите се изправиха "полицаи" без необходимите номера и отличителни знаци по закон. Точно половин час след провокацията с бомбичката, яко въоръжените силоваци започнаха да бутат хората и да ги тласкат към паметника на Царя Освободител, а две минути по-късно беше метната и втора бомбичка. Хората викаха на онези, които всъщност трябва да ги пазят: "Еничари". Това бе очевидна провокация на силите на реда, към които продължиха да прииждат нови и нови попълнения с пълно бойно снаряжение и всякакви защити. Такъв отговор на диалога получиха гражданите на София.


Каква беше предварителната хронология? След като протестиращите се преместиха от трите площада между правителството, администрацията на президента, БНБ и ББР, част от тях се насочи към площад Народно събрание, в резултат на което полицаите погнаха група от тях, начело с Мая Манолова. Това беше странно, тъй като обкръжената от силоваците сграда не можеше да се достигне, кордонът, пазещ от народната любов беше на поне 10 метра пред историческото здание. От 20 дни парламентът се изнесе от него след век и четвърт заседания и се премести в стария Партиен дом на БКП. За целта беше извършен ремонт на старата зала Георги Кирков и на нищо друго срещу над 40 млн.лв., който излезе двоен на първоначалния бюджет и се забави с повече от 2 години и половина. 


 снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е