Свързани новини

15.01.2013 11:35

Пайнер с близо 2 млн. лв. европари

Видян 3275 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1 918 233 безвъзмездна финансова помощ ще получи “Пайнер Медиа“ ООД, става ясно от справка в сайта на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България.


Общата стойност на проекта е 3 197 324 лева, като 1 630 498 се отпускат по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", 287 735 идват от национално финансиране, а останалите трябва да бъдат осигурени от компанията.


До момента “Пайнер Медиа“ ООД все още не е получила плащания по проекта, а датата му на приключване е 23.04.2013 г.


Благодарение на безвъзмездната финансова помощ музикалната компания цели “устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия Планета се излъчва“.


Посочва се още, че изпълнението на проекта ще повиши качеството на продукта, ще привлече значителен брой нови зрители, ще вдигне рейтинга, а това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама.


“Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика“, се казва още в описанието.


“Пайнер Медиа“ ООД е собственик на три музикални канала, по които се излъчва поп-фолк и фолклор - Планета HD, Планета Фолк и ТВ Планета.


Управител на дружеството е Митко Трендафилов Димитров, а съдружници – пак Митко Димитров, Марийка Димитрова и Харалампи Янакиев.


По Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" средства са отпуснати и на големи продуцентски къщи, сред които “Dream team“ на Евтим Милошев, “Global films“ на Магърдич Халваджиян и “Междинна станция“ на Иван и Андрей.


“Dream team“ получават 461 084 лева за закупуване и внедряване на снимачна и монтажна техника.


Проектът на “Междинна станция“ също е за техническо обновяване и е на обща стойност 679 244 лева, като 475 471 лева от тях са безвъзмездна финансова помощ.


"Камера" ООД на Димитър Митовски, който продуцира "Стъклен дом" и "Под прикритие", спечели през 2011 г. проект на обща стойност близо 1,5 млн. лева, от които 1 млн. е безвъзмездна финансова помощ.


Информацията за финансирането на "Пайнер Медиа" по европрограми предизвика силна реакция в интернет. Част от потребителите на социалните мрежи не можеха да повярват, че чиновниците са одобрили проект на компанията, други открито нападаха идеята за проекта, а трети поглеждаха ситуацията с хумор.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак