Tова е не успех, а провал”, заяви докторът по международно право и бивш български посланик в региона Велизар Енчев, коментар за работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между България и Република Северна Македония (РСМ)

Свързани новини

04.04.2022 10:04

Отстъпваме цар Самуил и Гоце на Скопие: В. Енчев

Видян 2986 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Tова е не успех, а провал”, заяви докторът по международно право и бивш български посланик и кореспондент в региона Велизар Енчев в коментар за работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси между България и Република Северна Македония (РСМ).


 


Той визира думите на проф. Ангел Димитров, който обяви по-рано, че „има напредък, а за цар Самуил работата е свършена, договорихме се за съвместно тържество”.  Останалите представители на страната ни допълниха, че “ако остане време”, то ще бъде обсъден и въпросът за Гоце Делчев.


 


“Очевидно е! Капитулантската директива на Кирил Петков за ударно вкарване на Скопие в ЕС ударно се изпълнява от родните историци в комисията”, констатира Енчев.


 


“Съвсем случайно директивата дойде няколко часа след задушевния  телефонен разговор на държавния секретар на САЩ с македонския премиер”, отбеляза той. Напомняме, че Конгресът на САЩ  многократо лобира за македонските интереси за сметка на нашата страна. В края на м.г. от там заговориха за американски санкции срещу България заради ветото върху европреговорите на РСМ.


 


“Е, това е грандиозният успех! Съвместно ще честваме с македонистите цар Самуил”, посочи  Енчев. “В този политкоректен дух най-сериозно предлагам съвместно честване с Франция на Краля-слънце Луи XIV. Не че Луи има нещо общо с България”, добави с ирония той.


 


“Наред е Гоце Делчев. Колко му е да отпишем и неговото българско име и го харижем на Скопие”, посочи още Енчев.


 


Припомняме, че още миналата семица премиерът Петков индиректно призна македонско малцинство, което не съществува. Повод за коментара стана изявлението на българския премиер пред македонския му колега Димитър Ковачевски в София.


 


„Има няколко поетапни цели, които трябва да изчистим, включително защитата правата на малцинствата“, обяви  той пред македонския му колега Димитър Ковачевски. Думите му означават, че освен българско малцинство в РСМ има и македонско у нас, а това е лъжа.


 


Още в началото на т.г. от американското посолство у нас обявиха, че работят с българското правителство по въпроси, свързани „със зачитането на правата на македонското малцинство в България”.




   Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 05.04.2022 15:27

    все по-често продават БГ интереси,история,територия днешните" политици",та и сега и се готвят да ни вкарат във войната

  • 002 оставка и разследване 04.04.2022 13:22

    Какво очакваме от едни крадци на едро в бързи срокове и продажници на българските интереси от едни безродници и майкопродавци инсталирани от други държави. Още нищо не са направили за все по-обедняващия народ, но непрекъснато задлъжняват поколения с милиарди и ги опоскват без да дават никакво обяснение на електората!!!

  • 001 Anonimen 04.04.2022 10:29

    това е престъпно-предават ИСТОРИЯТА ни на произлезлите от нас и я крадат ,в което участват днешните предатели.....от правителството-обслужват и америк. интереси да я няма Б-я в картата на света.От Велика стана плюнка и подметка...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп