От началото на следващия месец отпадат и предпазните маски във всички затворени помещения с изключение на болниците, старческите домове и общественият транспорт.

Свързани новини

26.05.2022 12:12

Отпада задължителното носене на маски в училищата в Гърция

Видян 1900 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задължителното носене на предпазни маски в гръцките училища отпада от началото на юни, съобщава електронното издание на гръцкия вестник „Катимерини“.


 


В съобщение на Министерството на образованието се посочва, че от 1 юни се премахват маските за ученици и преподаватели във всички училища, колежи, университети и други образователни структури. Те обаче остават задължителни в изпитните зали при кандидатстване за училища, университети и чуждоезикови сертификати.


 


„Продължаваме да приканваме родителите на ученици над 5-годишна възраст да ваксинират децата си”, се отбелязва още в съобщението. 


 


От началото на следващия месец отпадат и предпазните маски във всички затворени помещения с изключение на болниците, старческите домове и общественият транспорт. През септември прилагането на мярката ще бъде преразгледана. 


 


Случаите на новозаразени са спаднали на нивата от края на декември преди появата на щама Омикрон, посочва „Катимерини“. Броят на приетите в интензивни отделения пациенти е на нивата на юли 2021 г.  


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион