Свързани новини

09.08.2013 12:45

Отново опашки на турско-българската граница

Видян 909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петкилометрова опашка от тирове се е образувала на ГКПП Капъкуле, на турско-българската граница. Над 200 тира чакат да преминат на българската страна, съобщиха от турската областна Дирекция за митници и търговия "Тракия".

Задръстването на турската митница е поради забавяне на работата на българския граничен пункт Капитан Андреево, където се извършва реконструкция и разширяване на митническия плац.

Поради невъзможност пунктът да приема товарни коли, те са принудени да изчакват на турската митница. Една част от тировете се пренасочват към другия граничен пункт Хамзабейли-Лесово, където също се е образувала опашка.

Изнервени, турските шофьори са протестирали, надувайки клаксони.

Сезонът на пътуванията на турските граждани от европейските държави, чийто маршрут минава главно през България, е причина за допълнителните натоварвания на граничните пунктове с България. В навечерието на Рамазан байрам, който започна вчера, за 24 часа през Капъкуле са преминали над 8000 автомобила, допълниха от турската митница.



Турските източници очакват натоварването на граничните пунктове с България да продължи до неделя. В Турция е ваканция за Рамазан байрам и много български турци заминаха за България.

От утре те ще започнат да се завръщат в страната и се очаква струпване по границата. Редица автобусни фирми пуснаха допълнителни рейсове.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак