Това обяви самият гл. комисар Петър Тодоров на брифинг, след като полицай е с опасност за живота след тежка катастрофа с бус, превозващ мигранти край София.

Свързани новини

22.11.2022 11:41

Отново катастрофа с мигрантски бус, главният секретар на МВР хвърли оставка

Видян 2426 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният секретар на МВР Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев подават оставки. Причината е тежкият пътен инцидент от вторник сутрин, при който пострада полицай. Той е в болница с опасност за живота. Полицейски бус бе ударен от микробус, пълен с нелегални мигранти от Сирия. Това е вторият подобен случай в рамките на няколко месеца.


„Аз и колегата Станимир Станев (б.р. - заместникът на Тодоров) подаваме оставка пред министъра. Но наистина е назрял моментът законодателната власт да си каже думата. Крайно време е за законодателни решения, които да покажат защита на нашите полицаи, които са на пътя и спират с риск за живота и здравето си имигранти", каза Тодоров.


"Всеки ден полицаите с телата си спират мигрантската вълна. Крайно време е за законодателни промени, които да им помогнат. Законодателството в момента е много либерално. При такова законодателство, което поощрява този вид бизнес, няма как резултатите да са различни. Ние обучихме колегите, снаряжихме ги, но трябва законодателната власт да покаже, че ще пази полицаите", заяви още подалият оставка главен секретар. Той даде пример, че от над 4000 образувани досъдебни производства за трафик на хора през изминалата година, половината са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158.


"И нека съдът и прокуратурата, разглеждайки тези дела, да са особено внимателни, че осъждайки тези хора на глоба, те отново се връщат и се изправят срещу колегите", каза още Тодоров.


Бусът с мигранти е излязъл на Околовръстното шосе от магистрала Тракия и там е започнало преследването от полицията. С идеята да бъдат спрени нелегалните имигранти, микробус на жандармерията е бил на пътя им. Водачът обаче не е спрял и се ударил почти челно в полицейското превозно средство.
Тежко раненият полицай е откаран в болница Св. Анна. Той е на 51 години, в безсъзнание е. Информацията от болницата е, че е с тежка черепно-мозъчна травма и има опасност за живота му.


Говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза, че катастрофата, за жалост, много напомня на тази с автобуса в Бургас, когато загинаха двама полицаи. „Посегателството срещу полицейски служител е посегателство срещу държавата. Бяхме свидетели на подобни случаи в Бургас. В момента се повтаря цялата тази трагедия.”


Пламен Валентинов





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.11.2022 12:58

    Един пловдивски масон по-малко на държавната ясла, това е добре

  • 001 ИвайлоК 22.11.2022 12:13

    "Близо 50 км е бил преследван бусът с мигрантите..." Повтаря се 1:1 случаят в Бургас: И там, както и тук, в София, полицията НЕ Е преследвала автобуса, а го е ОХРАНЯВАЛА. И ако не се беше случил този удар с втората полицейска кола (за мен тя няма нищо общо с "преследването"), никой нищо нямаше да разбере за мигрантите.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено