Свързани новини

03.06.2021 12:02

Отношенията ми с Пеевски са чисто политически: Борисов

Видян 2450 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери, аз моите отношения с Пеевски съм ги заявил и те са чисто политически, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция по повод на  мерките на финансовото министерство на САЩ към шестима българи.   На въпрос от колко време не се е виждал с Пеевски, Борисов заяви че не го е виждал от много месеци, а последната среща е била заради смесените райони преди около 8 месеца.


 "Винаги са били свързани със смесените райони, където сме подпомагали различните от ГЕРБ за кметове на ДПС. Нито имаме фирми, нито общ бизнес, нито каквото и да било. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков – никога".

"Винаги сме подкрепяли действията на всички евроатлантически държави по темата борба с корупцията. Винаги като партия сме поддържали възможно най-добрите отношения с колегите от САЩ и затова подкрепяме и мерките на тяхното финансово министерство. Очакваме и нашите правозащитни органи на базата на фактите и доказателствата, които имат, да продължат в тази посока", каза Борисов.


"Миналата година с президента Тръмп, с републиканското правителство, където присъства и сегашния посланик на САЩ, с вицепрезидента и държавния секретар сме обсъждали всички геостратегически проекти и сме имали пълно съвпадение на общите ни интереси по тези проекти – България и САЩ и всички наши съседи. Превъоръжаването на армията с новите F-16. Само месец преди да напуснем управлението подписахме два стратегически меморандума – по 5G и по стратегическата отбрана. Винаги като партия ние сме поддържали възможно най-добри отношения с колегите от САЩ. Затова подкрепяме мерките на тяхното финансово министерство и очакваме и нашите правораздавателни органи да продължат в тази посока на базата на информацията, на разследванията, на фактите и доказателствата. По-скоро ми е чудно как бихме определили такъв цитат на президента Румен Радев от 9 юни 2020 г.: “Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители“, посочи Борисов.

„Толкова по доклада, който вчера беше пуснат. Нещо повече. Ако трябва да поемем вина за нещо, това е за нашия зам.-министър Манол, който е член на ГЕРБ. Когато избухна скандалът с къщите за гости, той беше отстранен като зам.-министър изтеглен от партията. Точно по времето на нашето управление бяха арестувани министри и се влизаше в Министерства. Подкрепям работата на службите и Прокуратурата.
Стигна се най-накрая с помощта на много партньорски служби НАТО да подкрепи нашите служби и политическата воля по шпионския скандал", допълни той. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 нищо освен затвор 03.06.2021 13:01

    Мутрата разбойник продължава да лъже и да мисли, че някой му вярва. Само дето между вечните хвалби винаги пропуска, че докара народа си до мизерия и геноцид, разпродаде и предаде държавата и унищожи фатално държавността с поголовното махане на компетентни и неудобни за мракобесния му режим хора като ги замени с калинки и шуробаджанаци с купени дипломи и неадекватно високи възнаграждения, независимо от нивото на позицията

  • 002 Anonimen 03.06.2021 12:36

    "...Превъоръжаването на армията с новите F-16."-мутрак, за какво превъоръжаване говориш бе, за онези Ф-16 от скицника ли, та ти не знаеш дори, че тези хвърчила са на 40 г. и никак не ми изглеждат нови ? Да се хвали човек, че е похарчил 2.5 млрд. народна пара за хартиени самолети означава, че главата му е пълна с айрян! Пакистан закупи и получи веднага същата бройка самолети със същото оборудване на цена с 38 млн.$ по-евтино на самолет и повтарям ги ПОЛУЧИ !

  • 001 Anonimen 03.06.2021 12:27

    Когато управляваш 12 г. с диктат, измами и кражби каквото и да казваш днес за оправдание никой няма да ти вярва бе Тикво ! Нищо не казваш за ония милиони които Божков ти е изсипвал в торбата вместо да си плаща данъците, ония 700 млн.? А Пеевски ти е бил и ще си остане твой началник, въпреки, че не си го виждал, а пък и няма за какво да се виждате той те управлява по телефона който никой не подслушва за разлика от телефоните на противниците ти ! Бай Ставри те очаква мутро, срещата ви е необратима !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец