Наблюдението на ситуацията в страната и по региони остава и ще се реагира според данните.

Свързани новини

23.08.2022 15:42

Отменят маските в транспортните средства

Видян 1756 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отменя се задължителното носене на маските в транспортните средства. Очаква се да се разпише заповедта, която ще важи от четвъртък. Това съобщи на брифинг пред министерството на здравеопазването проф. д-р Радка Аргирова. "Който иска, може да ги носи", припомни тя.


Маските остават задължителни за здравните заведения, оптиките и практиките, както и резидентните домове за възрастни хора.


„В страната има видимо намаляване броя на новозаразените и новооткритите лица. Имаме около 1000 дневно. Под 50 са в интензивните отделения. Днес можем да кажем, че можем да си позволим да кажем, че управляваме тази епидемия. Можем ние да кажем какви да са мерките, а не вирусът да ни ги налага”, посочи Аргирова.

По думите ѝ преминаваме към ендемичния му период, което значи, че скоро той ще се приравнява към другите респираторни заболявания или заболявания на дихателната система, какъвто е грипът. "Това много скоро ще стане и ще го видите към началото на учебната година", посочи проф. Аргирова.


Наблюдението на ситуацията в страната и по региони остава и ще се реагира според данните.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 фармамафия 23.08.2022 17:29

    На 80 г хората се питат колко адекватна е и дали е с всичкия си Радка Аргирова, че простокиро я взе за съветник и съсипаха хората още от първия му ден на премиерстване, вместо да се захване с всичко онова, което обещаваше и за което лапнишараните му гласуваха доверие

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец