Възловият софийски район Красно село с неговите близо 100 000 жители остават без кмет поне още седмица, след като след близо 4 часа прения по точка първа – именно този избор, градският ни парламент не можа да излъчи победител.

Свързани новини

09.03.2023 15:14

Отложиха със седмица избора на кмет на Кр. село, и.д. остава живеещият в общинската сграда зам. без образование и стаж

Видян 1186 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възловият софийски район Красно село с неговите близо 100 000 жители остават без кмет поне още седмица, след като след близо 4 часа прения по точка първа – именно този избор, градският ни парламент не можа да излъчи победител.


Всичко се разви според предварително описания сценарий от 19 минути. Накрая се стигна до гласуване на претендента от БСП Николай Николов, който на редовните избори не можа да се класира за малко – 88 гласа, срещу отстранената вече от съда Росина Станиславова от ДБ. Сега сините застанаха зад бившия юридически съветник на застроителите от НИКМИ Борис Милчев. Двамата полюсни кандидати изкараха съответно 13 и 10 гласа, като събраха вота на своите групи.


Представителите на ГЕРБ и Патриотите – мнозинството в СОС се въздържаха. Според тях, за разлика от мнението на повечето юристи, включително члена на Конституционния стил, ексминистър на правосъдието, съавтор на конституцията и автор на множество закони в дългия си депутатски стаж Янаки Стоилов, само заместник на досегашния кмет може да бъде и.д. до избора на нов титуляр наесен.


Бившият съдия и сега независим съветник, след раздялата си с Демократична България, Методи Лалов подложи на гласуване сегашните трима заместник-кметове. Близкият на Росина Станиславова друг независим съветник – Борис Бонев не взе инициативата. По-рано той, иначе толкова активен в заседанията дори на комисии, в които не е член, пропусна заседанието на съответната, която обсъждаше съдбата на паметника на Съветската армия.
Един от замовете обаче така се изказа пред СОС, че за да има мир, заседанието беше прекратено, като Столичният общински съвет ще се събере за нова извънредна сесия идния четвъртък.

Така временен кмет остава де юре Николай Веселинов, а де факто неговата дуетна половинка в работата и в живота Росина Станиславова, отстранена от съда за зловещ конфликт на интереси. Апропо, тя така и дойде на власт – в нарушение на закона съпругът й беше представител в секционна комисия. Отстраняването й обаче беше, след като взе със заплащане дъщеря си да работи по европейски проект, ръководен от кметицата и нейна майка. Също в нарушение на правилата, храната, осигурявана на бедните по него, се оказа само веганска, което не е допустимо по нормите, но пък налага житейско виждане на Станиславова.
Напомняме, че Веселинов постъпва като неин заместник кмет в края на 2019 г. без нито един ден трудов стаж, както пише в договора му, показан надлежно от нас черно на бяло. Той няма и висше образование, макар дори в официални документи да е подписван кой знае защо като „архитект”, а така да се представя и на официални срещи.


Последно немалко независими един от друг източници ни информираха, а Станиславова не отговори дали Веселинов обитава помещения в сградата на общинската администрация като жилищни. Това, разбира се, не е позволено нормативно.


 Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец