По думите му Спасески не е възпитаван в омраза към никого, най-малко към българите, защото баща му е бил сред онези, които са помагали за спасяването на давещите се български туристи при инцидента с туристическия кораб Илинден в Охридското езеро през 2009 г.

Свързани новини

28.02.2023 16:54

Отложиха делото срещу нападателя на Пендиков в Охрид

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдът в Охрид отложи делото срещу един от нападателите на секретаря на българския клуб в града Христиан Пендиков - Илия Спасески. Делото се отлага за 5 април, а след заседанието стана ясно, че Пендиков ще поиска парично обезщетение за нанесения побой.


Илия Спасески е обвинен в престъпление от омраза и за нанасяне на тежка телесна повреда. Той запази мълчание пред медиите.


Защитата му разчита обвинението срещу него да бъде преквалифицирано в по-леко обвинение, съобщи БНТ. Те поискаха делото да бъде отложено с твърдението, че не разполага с всички събрани доказателства, от които зависи изграждането на защитата.


„Нападението над секретаря на сдружението Цар Борис Трети в Охрид Християн Пендиков не е от омраза”, каза адвокатът на обвиняемия Димитрия Цобоски, цитиран от БТА.
По думите му Спасески не е възпитаван в омраза към никого, най-малко към българите, защото баща му е бил сред онези, които са помагали за спасяването на давещите се български туристи при инцидента с туристическия кораб Илинден в Охридското езеро през 2009 г.


Преди три дни македонският вицепремиер Боян Маричич призова прокуратурата в РС Македония да започне разследване срещу Християн Пендиков "заради обидите, които той е нанесъл на македонците".
След побоя Пендиков заяви, че „за съжаление в РСМ е нормално да те бият, да те псуват, да те стрелят, защото си българин и от полицията нищо да не предприемат“.


"Пендиков ще трябва да докаже тези си твърдения - че българите в Македония са малтретирани. Това не е вярно. Не е вярно, че е нападнат, защото е бил българин. Разбира се, че ние не оправдаваме насилието", каза Маричич.


През последните месеци имаше няколко посегателства срещу българския клуб Цар Борис III, където Християн Пендиков е секретар. Срещу клуба имаше и стрелба с огнестрелно оръжие, но до момента няма задържани, нито пък официална информация, че органите на реда издирват извършителите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне