Свързани новини

01.04.2020 16:24

Откриха следи от COVID-19 в 11 помещения, останали без пациенти от дълго време

Видян 2138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коронавирусът остава по-дълго време във въздуха. До такъв извод са стигнали учените от университета в Небраска. Според резултатите от тяхното изследване, вирусът остава във въздуха дори когато пациентът не е в помещението, предаде Нова тв.


Те са открили следи от коронавирус в 11 проверени помещения, в които от дълго време вече не са били настанявани пациенти. Такива е имало и в коридорите извън болничните стаи. Затова изследователите предполагат, че вирусът остава във въздуха в продължение на няколко часа. Това обаче не означава, че попадайки в такова помещение, човек автоматично може да се зарази с него.


Резултатите от проучването дали основание на учените да настояват здравните работници да бъдат по-добре защитени и да им се осигури необходимото защитно облекло.  „Изследвания като това са необходими, за да се подберат правилните предпазни мерки за здравните работници и хората, които се грижат за болните и се борят с тази пандемия“, каза един от авторите на проучването Джошуа Сантарпия.


По този начин ще бъдат повишени мерките за сигурност при оказването на грижа за болни от коронавирус пациенти. Според СЗО COVID-19 се разпространява по въздушно-капков път чрез кашлица или при кихане.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби