"Помолил съм депутатите от ГЕРБ да подкрепят френското предложение за република Северна РСМ”, обяви малко преди това експремиерът Борисов

Свързани новини

22.06.2022 17:46

Oтказваме подкрепата на Борисов за РСМ: Лена Бориславова

Видян 4266 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Правителството отхвърля предложението на Бойко Борисов първо МС да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по начало на преговори за присъединяване на република Северна Македония (РСМ) към ЕС, като решението след това да поеме към НС и да получи подкрепата на депутатите от ГЕРБ, стана ясно от думите на шефа на политическия кабинет Лена Бориславова, пише Дневник. Борисов светкавично получи поздравления за акта си от ресорния еврокомисър Вархей, който определя това като "историческо решение за Европа".



„Премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за РСМ да мине първо през парламентарната Комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа, и след това през МС”, каза Бориславова, която иначе е юрист по образование и би трябвало да познава Конституцията, която предвижда обратния ред и експертите многократно го обясниха.



"Помолил съм депутатите от ГЕРБ да подкрепят френското предложение за република Северна РСМ”, обяви малко преди това експремиерът Борисов.



"Петков отново излъга. Каза, че ще отиде на Съвет и ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение на МС до НС. От кого се страхува?", попита той. “Ако все пак този страхливец се осмели, престраши, ще има 59 депутати в подкрепа на даването на зелена светлина за ЕС на РСМ и Албания", обеща Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.06.2022 22:55

    не си прав, Алеко, Ганьо е патриот с всичките му кусури!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби