Свързани новини

25.11.2021 11:24

Оцелял след инцидента на Струма твърди, че спасените не са 7, а 8: Прокуратурата

Видян 2073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от оцелелите след катастрофата на АМ "Струма" твърди, че спасените пътници не са седем, а осем. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг в четвъртък, предаде Нова тв. Тя подчерта, че твърдението на оцелелия мъж може да се дължи на "недобър спомен". Фактите обаче показват, че в автобуса са намерени 44 тела на загинали, а не както се смяташе досега - 45.


"Телата със сигурност бяха 44. Изследваните също са толкова. Граничният контрол на КПП "Капитан Андреево" е фиксирал 52-ма пътници в автобуса. Остава варианта някой от пътуващите по списък да се е прекачил в друг автобус", поясни заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.


"В медийното пространство се тиражират много спекулации относно инцидента на АМ "Струма". По делото няма нито един очевидец, а в медиите вече има над 20", каза още Сарафов.


„Разпитани са двама от пътуващите в автобуса. Те са били будни и дават изключително обективна информация. Показанията им се припокриват напълно и ние ги приемаме за напълно достоверни и коректно изложени. Разпитват се още двама  пътници, които са в „Пирогов”. Те могат да дадат показанията си в рамките на днешния ден", добави Сарафов.


Тиражираната версия, че в автобусът е било превозвано контрабандно гориво в туби е категорично отхвърлена, казаха от прокуратурата. Отхвърлена е и версията за терористичен акт.


„Назначени са съдебно-медицински експертизи на всички загинали. Аутопсиите вече са готови. Повечето са загинали от задушаване, а не от наранявания или разкъсвания от взрив”, каза още Сарафов.


Български следовател и прокурор заминават утре за Скопие. „Ще занесат молбата ни за правна помощ и вероятно още утре ще получат ДНК профилите на роднините. Ще сравняваме с ДНК профилите на жертвите, изготвени от нашите медици”, добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева