Свързани новини

02.09.2020 16:46

От Спешното помогнали на 38 пострадали на протеста в София

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

38 са обслужените от спешните медици протестиращи и полицаи след протестите в София. Те са били транспортирани  в различни болници. От тях 1 пострадал в Токсикологията на ВМА с обгазяване. 6 са настанени в "Пирогов", 6 - в ИСУЛ. Това каза на брифинг д-р  Георги Гелев от Спешна помощ - София.



17 души са били обслужени на място, уточни той.


"Подадените ни сигнали за пострадали са може би над 50, като плюс тях имаме около 30, които се оказват напълно фалшиви. С цел да се реагира бързо, ако има по-сериозно пострадал, 2 екипа стоят от двете страни на протестите. Освен тях, още 7 или 8 непрекъснато извозваха, когато беше напрежението. Преди броени минути кацна самолет на летище „София“ с подаден за нас сигнал, най-вероятно сърдечен инцидент – инфаркт. Тъй като нямаше свободен екип, се наложи екипът от БНБ да отиде и да обслужи случая на летището. Тези 30 фалшиви повиквания – не можем да преценим,, че повикването е фалшиво и ангажираме екип. Това, което искам да кажа, е, че горещият ден, който е един като всички останали, има прекалено много хора, които се нуждаят от спешна помощ и ангажирането на 7,8 или 10 екипа в тези протести за обслужване главно на протестиращи лишава останалите граждани на столицата от своевременна спешна помощ“, добави д-р Гелев.


Tой опроверга и информацията за намушкан полицай по време на акцията на недоволство. Има обаче трима служители на реда, които са с изгаряния на роговиците.


 



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци