В лечебните и социалните заведения ще се носят маски, препоръчва се работа от разстояние при възможност и спазване на дистанция от метър и половина в местата със струпване на хора.

Свързани новини

22.07.2022 11:49

От понеделник маските стават задължителни за градския транспорт в София

Видян 1102 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От понеделник маските в София стават задължителни и в градски транспорт. Това става ясно от заповед на Столичната регионална здравна инспекция,  публикувана преди минути.


Без маски могат да пътуват единствено децата под 6-годишна възраст.


Други нови 8 области от днес връщат част от противоепидемичните мерки, а положителните проби за денонощие в страната отново са 24 процента.


Новите областите, в които има мерки са Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Монтана, Перник, Разград, Стара Загора и Хасково. Утре мерки ще бъдат въведени и в Ловеч.


В момента 19 области в страната попадат в Етап 1 според Националния оперативен план за справяне с COVID-19.


В лечебните и социалните заведения ще се носят маски, препоръчва се работа от разстояние при възможност и спазване на дистанция от метър и половина в местата със струпване на хора.


А данните за денонощието показват 1640 заразени с коронавирус в страната. На база направени тестове процентът положителни проби е 24. В болници има 856 пациенти.


Починали със заразата са шестима души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 слуги на фармамафията 22.07.2022 16:25

    Спокойно Хипократовата клетва може да бъде заменена с пачка банкноти!!! Тотално безобразие, не стига, че хората не получават адекватна и навременна мед.помощ, а сега нефелни и неморални медицински представители сложени по съмнителни причини на високи постове поставят населението умишлено в опасна за здравето ситуация с напълно и доказано безмислено носене на маски.В градския транспорт и без маска можеш да се капичнеш, камо ли с тези парцали, които съвсем спирад дъха. Поради нелогичните и доказано неефективни и меркантилни подбуди все по-малко хора вярват в постановката К19

  • 001 Доктор 22.07.2022 14:57

    Близо 40 години работя медицина, това е медицински абсурд! Безумие! Контрапрадуктивни мерки с друга цел! Грозна манипулация на хората. Никога досега тези парцали не са били правантивно средство за здрави хора. Никога! Всяко едно научно изследване до началото на ковид истерията, категорично установява, че маските не предотвратяват разпространението на респираторни инфекции. Освен това според медицинската наука за епидемия от остри респираторни заболявания може да се говори, ако броят на заразените надхвърля 200 души на 10 000 население, но тези боклуци въведоха нови, антимедицински критерии и прибавиха една нула, вече не са 10 000, а 100 000 души. Точно сега е времето да покажем, че сме мислещи и свободни хора и да се организират масови протести. Едни и същи подлоги в продължиние на няколко години тормозят хората и вместо да бъдат в затвора продължават да издевателстват над тях.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби