Свързани новини

14.01.2009 09:42

От 20 лв. на калпак до БМВ за протестиращите

Видян 4665 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 1997 г. професията “протестиращ” бе забравена у нас. Но днес се очаква тя да се върне с пълна сила на политическата сергия. От 20 до 50 лева се плаща на човек, който участва в студентския протест в София.


Мълвата за набиране на “статисти” обикаляше от петък Студентския град и вече под знамената са се събрали известен брой желаещи да повикат в центъра на София да пречат на нормалното придвижване. Преди да стигнат до Народното събрание, протестиращите ще затварят важни булеварди, по които ще върви колоната им. Така те ще пречат включително и на линейките, в които по време на задръстване както 19’ писа, губят живота си десетки софиянци.


Интересно е, че същите ставки за масовка, каквито дават организаторите на протестите днес: от 20 до 50 лв., използват и американските киностудии, които активно снимат у нас. При набирането на протестиращи обаче не се иска нито бук, нито пък някой настоява за артистични способности или съвпадане с типаж.


Обратно на твърденията им, че организаторите на протестите не са политически обвързани и целите на демонстрациите са единствено промяна на системата с цел участие на гражданското общество при вземането на решения, конкретиката май е съвсем различна.


19 минути взе конкретен случай. Оказва се, че един от новоизлюпените лидери на бунтовете и въстанията Румен Захариев се е сдобил и с луксозен автомобил BMW серия 5 (модел 2004 г., сиво, с благоевградска регистрация) малко след провеждането на първия студентски протест през декември 2008 г., ако се вярва на мълвата.  Протестите в самия край на миналата година бяха нелогично продължение на трагичния случай, при който момче загуби живота си след побой пред дискотека “Амнезия” в Студентския град.


След като Столичната община, която е дала всички лицензи на заведението и му е определила наем от 200 лв. чрез районния кметски наместник, за пореден път обяви, че няма ангажимент, държавата още преди протестите взе нещата в свои ръце и вследствие на активната работа на полицаите престъпленията за месец са посечени и намаляха цели 3 пъти.


Между другото, случаят на новоизлюпения студентски лидер – член на младежкото обединение СРОКСОС, е интересен и с друго. Семейството на Румен Захариев съвсем не е безразлично към политиката. Брат му - Юлиан Луков Захариев е бил кандидат-депутат от 25 МИР София от Новото време през 2005 г. А неговия баща Лука Захариев е основател на „Български национален демократичен съюз”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп