Свързани новини

03.11.2021 09:23

От 10 души само 1 пациент бива изписан: Началник на К19 реанимация

Видян 3197 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Искам да уточня, че не ги убива интубацията. Те са достигнали до толкова тежка дихателна недостатъчно, че се налага да бъдат интубирани, за да им бъде удължен живота и евентуално да бъдат излекувани”, обясни д-р Шопов в ефира на Нова телевизия.
 
Началникът на COVID реанимацията в УМБАЛ "Медика-Русе" д-р Милен Шопов показа в ефира на „Здравей, България” каква е ситуацията в отделението му. Той сподели, че свободно е само едно реанимационно легло, 46 са заетите. От тях нито един не е ваксиниран. Медикът разкри и стряскаща статистика – от 10 души само 1 пациент бива изписан здрав.

„Искам да уточня, че не ги убива интубацията. Те са достигнали до толкова тежка дихателна недостатъчно, че се налага да бъдат интубирани, за да им бъде удължен живота и евентуално да бъдат излекувани”, обясни д-р Шопов. Той показа как изглеждат две реанимационни легла и по какъв начин се следи състоянието на пациентите.

„Пациентите са приспани медикаментозно, тези апарати, в зависимост от дихателната им недостатъчност, могат изцяло да заместят функцията на белия дроб или да я заместят частично, ако пациентът има запазено някакво спонтанно дишане. За съжаление, двамата пациенти, които са


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.11.2021 19:26

    Един изписан от 10 от началото на пандемията ли!?

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп