Свързани новини

03.12.2008 11:02

Осветителите на София поддържат и пътищата ни

Видян 1089 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интересно защо медодобивно предприятие като „Елаците-мед“ АД се занимава с ремонт и поддръжка на пътища и на улично осветление?


Срещу близо 40 милиона лв. за три години, все при кметуването на Бойко Борисов, дружеството влиза във владение на три фирми. На 22 юли 2005 г. компанията печели търга за приватизацията на едно от най-апетитните дружества за ремонт на пътища - „Пътно поддържане“ в София, като дава най-високата оферта от 2.85 млн. лв. или, близо три пъти повече от първоначално обявената цена - 1.050 млн. лв.


През октомври 2006 г. „Елаците-мед“ се сдобиват срещу 28.888 млн. лв. с общинското "Пътища и съоръжения". Така броят за монополиста на пътните ремонти в София почти три и половина пъти повече от обявената минимална цена от 8.3 млн. лв.


Тоест, срещу близо 31 милиона „Елаците-мед“, която е дъщерна фирма на известната „Геотехмин“ АД, печели две апетитни предприятия. А през октомври 2007 г. става собственик и на общинската фирма „Улично осветление“, за неуредиците на което 19` вече писа. С други думи, медодобивното предприятие се грижи за „светлото“ по тъмните софийски улици, както и за безбройните дупки по тях.


Разностранният инвеститорски интерес на компанията доказват и сделки като тази за минералната баня в Берковица и 17 декара терен около нея, както и за четиризвездния хотел в Белоградчик.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог