Свързани новини

18.11.2021 09:29

Оставка на ректора, който направи СУ за срам

Видян 11292 пъти | Коментари 13
Гласували 8 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като възпитаник на СУ настоявам ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков, родом от Кърджали, моментално да подаде оставка. Да не чака резултата от изборите. Оставете, че НЯМА ДРУГ ПРОФЕСОР ПО СТАРОГРЪЦКИ И ЛАТИНСКИ, КОЙТО ДА ТВЪРДИ, ЧЕ ИМА „ТРОЙНА ДИЛЕМА”. ПОНЕЖЕ ТЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ДВОЙНА.

Толкова и за великия му капацитет. Той дори думата дебатИ, пак антична, не знае как се произнася правилно.

Това обаче са дреболии. И са трагикомични при всичките му претенции за „ректор на ректорите”, защото НЕГРАМОТНОСТТА СИ Е НЕГРАМОТНОСТ. И не може да се скрие, също като любовта и кашлицата, винаги избуява – все в неподходящия момент.

Започвам обаче със срамните неща.

Първо, един ректор на Алма Матер не може по никакъв начин ДА НАЗНАЧИ ЛЪЧО МОЗЪКА – ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ, КОЙТО 8 МАНДАТА НОСИ ТИТЛАТА „НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ” И ТОВА Е УДИВИТЕЛНО, ЗА ДОЦЕНТ В СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ С НЕГОВИТЕ 133 ГОДИНИ ИСТОРИЯ. И не за друго, вие чухте ли този човек да коментира подозренията дали произведенията, нАучните трудове на Мозъка от ГЕРБ са наистина авторски?

Вие чухте ли го той да каже нещо категорично по темата за плагиатския скандал с консула на Барбадос? Бил „любим преподавател”, „но не го познаваме” твърдяха в един глас „ректорът на ректорите” и неговият шеф на Юридическия факултет Даниел Вълчев. Думата „шеф” тук не е случайно използвана. В ЮФ предава Герджиков с „тройната ДИлема”. И още нещо...

Въпросът е Даниел Вълчев ли издигна Анастас Герджиков ОТ КЪРДЖАЛИ за заместник – министър на образованието в правителството на ДПС и Царя? Друг няма кой да е, освен Ахмед Доган чрез неговата тогавашна дясна ръка и ресорен наблюдател Лютви Местан.

Защото единият, ако не знаете, вече 20 г., при всички министри, не само в своя мандат с Тройната коалиция на БСП, ДПС и Царя, е „вся и всьо” в образованието. А другият, както сам признава, „разпределя порциите” в управлението.

Учудващо ли е тогава, че стигнахме до това ДПС да агитира на турски език за кандидат – президента Герджиков, включително в Турция, както се вижда от оригиналните постове на организацията на Движението у нас в съседната държава? Не е законно. Не е и редно, защото часове по-рано лидерът на партията Мустафа Карадайъ, въпреки трите предишни заричания да се подкрепя Герджиков, заявени медийно от ДПС, направи изявление, че „избирателят е мъдър” и сам решава.

За ДПС лошо няма – държи кандидата, подкрепен от ГЕРБ в шах. Ако иска някакво наваксване на 700 000 гласа разлика от президента, ще стиска.

Но!

Когато човек е ректор на ПЪРВОТО И ЕДИНСТВЕНОТО БЕЗСПОРНО ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ НА БЪЛГАРИЯ, ТОЙ ПРОСТО НЯМА ПРАВО ДА ПРИЧИНЯВА ТОВА ПОРЕДНО ПЕТНО НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ. Алма Матер е символ на нашата държава и на нашата държавност, не само на нашия език – ДНК-то на народа ни и нацията, което ги съхрани 1340 години.

СРАМНО Е! ОСВЕН, ЧЕ Е ЖАЛКО.

ВЪЗРАСТНИЯТ ЧОВЕК СИ ВЪРШИ РАБОТАТА САМ.

Сигурно „ректорът на ректорите” е забравил специалните си приветствия към президента и вицепрезидента от 1 октомври – дни преди да се кандидатира за президент, отправени под покрива на Алма Матер, че те са гордост за България.


А ние помним!

Много помним!

Не съм професор, но съм научил 2 ценни урока, които споделям:

 

Няма нищо по-важно за човека от името и достойнството.

„Върхът е цел, но не и смисъл”.

 

Борис Ангелов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 18.11.2021 14:38

    ГЛАСУВАЙТЕ, ГЛАСУВАЙТЕ, за да не ви управляват Шайки и Фесове, в "професорски одежди"

  • 007 Anonimen 18.11.2021 11:53

    На 21.11.2021 г. сме длъжни като българи да отидем до урните и да изринем това влечуго герджиков /с малка буква, защото не е достоен за българин с голяма/не само от политиката, но и не е заслужил да е в СУ, да отива в Капъкуле да си търси работа ! Българският Президент не трябва да бъде представен и подкрепян от мюсюлманска шайка която нагло агитира на НЕБЪЛГАРСКИ език за него с което накърнява суверенитета на България в която ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ и Конституцията ни забранява агитация на чужд език ! Отиваме в неделя до урните и доказваме, че сме българи като изритаме двойката кандидати на ДПС за Президент, дължим го това на БЪЛГАРИЯ !

  • 006 Anonimen 18.11.2021 11:03

    Ами Близнашки, Петър Василев, Даниел Вълчев - всички от Плагиатския факултет - слуги на Баце и блюдолизци - те ли са вече лицето на Университета. Срам, срам !

  • 005 Anonimen 18.11.2021 10:56

    Народе български: Цел номер едно: гласуване в неделя за Радев. Цел номер две: Сваляне на Герджиков като ректор на СУ поради абсолютното му омаскаряване с присъствието си в него като ректор - задача на самите студенти на СУ - ако са истински българи. И аз съм завършил СУ - преди около 43 години и сега се срамувам като гледам това ръководство на университета докъде го докара. Този ректор не заслужава дори да произнесе името СУ.

  • 004 Лекуващ лекар 18.11.2021 10:34

    Сламения скопeц, вареният охлюв Герджиков, подкрепен от халтураджии, платени пиари, ДПС и основно от гeй общeството, искат да го направят главeн eвнух на Тулупа!!! А тази „уруспия жива сгода за комшия" с пагоните ? Нея трябва да я разжалват, без право на песия !!!

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне