Свързани новини

11.11.2018 16:11

„Оставка” и „Мафия” викаха хиляди на протести в страната

Видян 3319 пъти | Коментари 2
Гласували 6 рейтинг: 4.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Голям протест с няколко хиляди участници изпълни жълтите павета в София като финал на уикенда на недоволството на българите към новите данъци и прикрития данък – застраховката Гражданска отговорност, която тази година вече скочи от 70% до 100%, а догодина властта иска да я увеличи в пъти. Вместо „граж-дан-ска” и „да-нъ-ци” обаче множеството скандираше „Ос-тав-ка” и „ма-фи-я”. Потокът от народ, който се разточи от сградата на Министерския съвет, където завърши протестът, до Военния клуб и отвъд, очевидно не прие жеста на правителството, което уж не може да влияе на цените, но като никога баш в неделя котировките по бензиностанциите паднаха със 7 стотинки за бензина и с 5 за дизела, който обаче незнайно защо остава много по-скъп.


Хиляди излязоха по улиците на всички големи градове в страната. В малките също множествата бяха грамадни. В 12 000-ия Петрич например в протествното шествие се включиха над 500 автомобила. Перник беше рекордьор, въпреки че миньорският град отдавна не е 100-хилядник. Масово недоволство, за което новите данъци и цени на Гражданската отговорност са само повод заля възловите улици и площади на България.


Както 19 минути пише още от лятото, основна причина за скока на автомобилното застраховане е големият страх на правителството от фалит на голям застраховател. За да не отнеме лиценза му, Ралица Агайн беше „опраскана” като зам.-председател на ресорната институция КФН, която през последните дни доказа своята некомпетентност да защити дори неадекватната си инициатива бонус (до 25%) – малус (до 400%), която е изцяло в ущърб на хората. В страни като Германия ГО е на шофьор, не на автомобил и затова там такива системи са приложими, у нас обаче лобизмът взема връх!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Явор Дачков, Фейсбук 30.06.2019 14:08

    «Мисля, че свалят Борисов по същия сценарий от зимата на 2013г. Тогава идеята на Цветан Василев и Доган бе да го изхвърлят от политиката завинаги. После се случи назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, протестите на умните и красивите, разривът между Пеевски и Цветан Василев и Борисов оцеля по чудо. Поради стеклите се обстоятелства и преценката на Доган, че под уличен натиск БСП и Орешарски не са перспективни. Сега не виждам как Борисов ще се оправи. Особено, ако има разрив между Доган и Пеевски и много силен президент, който може в криза да консолидира доверие около себе си. Ще видим.» Явор Дачков, Фейсбук

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    4| 3136|11.11.2018Телевизиите мълчат за протестите, но социалните мрежи врят и кипят . Всички телевизии не нарушиха програмата си, за да излъчват репортажи от масовите протести, които заляха днес цялата страна. Единствено спорадична информация се появи в няколко от електронните им сайтове. За сметка на това социалните мрежи буквално врят и кипят. Фейсбук е залят от снимки и видеа, които представят на живо какво точно се случва на протестите в цялата страна. Основните скандирания на недоволните хора са „Мафия“ и „Оставка“ , а исканията на протестиращите са за повишаване на заплатите и пенсиите, за понижаване на цените на горивата, за сигурност и по-добър живот.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне