Свързани новини

24.01.2023 20:34

Оставиха в ареста съдружник в NEXO заради доказателства, съдия отказа да гледа гаранциите от 1 млн. лв.

Видян 4412 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съдията, който трябваше да се произнесе по жалбите на двамата обвиняеми по случая Нексо, на които прокуратурата наложи гаранции от по 1 млн. лв., се е отвел. Това съобщиха от Софийския градски съд. "Мотивите за отвода са публикации в медийното пространство, съдържащи твърдения, неотговарящи на действителността и внушения относно безпристрастността на съда.


В рамките на деня ще бъде определен нов съдия-докладчик", информират от градския съд. В съобщението не се споменават конкретните публикации, но такива се появиха в сайтове, близки до прокуратурата. Припомняме, че в четвъртък 19 минути писа, че основният съдружник в Нексо Коста Кънчев е бил задържан, като 3 дни по-късно това потвърди и съоснователят на фирмата Антони Тренчев. Фактът, че до неделя той не бе освободен значи, че съдът смята, че има реални доказателства срещу него.


Преди 13 дни, след спецоперация срещу Нексо прокуратурата обяви, че четирима души са привлечени като обвиняеми по досъдебното производство за дейността на криптоагенцията. Повдигнато им е обвинение за това, че от началото на 2018 г. до 12 януари 2023 г. на територията на България, Великобритания, Швейцария и Каймановите острови са участвали, а един от тях е и ръководил, организирана престъпна група. "Тя е създадена с користна цел -пране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и извършване на банкова дейност без лиценз", обясни тогава зам.-главният прокурор и директор на националното следствие Борислав Сарафов.


Последното обвинение бе признато от NEXO със споразумението с американските власти - там ще се връщат и парите на хиляди клиенти, което досега се отказваше от NEXO. На двама от обвиняемите - Траян Николов и Калин Методиев беше наложена мярка "парична гаранция" от по 1 млн. лв., като наблюдаващият прокурор даде срок от 10 дни гаранцията да бъде внесена. Николов и Методиев обаче обжалваха мярката пред съда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 рестарт 24.01.2023 22:29

    Защо все още е тайна и строго секретен списъка с тайните сметки в чужбина на магистрати и политици? За това хората не вярват на никой и е ясно, че политическия елит и депутатите представляват единствено и само себе си! Не зачитат обществения договор, не зачитат и мнението на суверена. Правят всичко възможно да няма референдуми и да си правят каквото им е угодно и изгодно на тях!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни