Това, за което тепърва ще пишем е очакваният следизборно нов половин милиард, който да бъде даден за любимците на всички власти още този месец. Според експертите, има някои пречки в закона, които обаче вече имало и как да бъдат заобиколени от желаещите.

Свързани новини

04.04.2023 15:04

Оставам министър поне до септември: Шишков, МРРБ преди изборите

Видян 1451 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Оставам министър поне до септември”, е обявил пред свои хора още преди изборите сегашният предводител на МРРБ Иван Шишков. Опитът му да се намеси в изборите покрай жълтите павета, където похарчената сума е пъти под прага, над който работи европрокуратурата, се увенча с неуспех. И не отменя неговата отговорност по реалния казус с момчето, което загина от токов удар, заради незаконен обект, получил разрешение от Шишков в битността му на ГЕРБ-ов главен архитект на Район Триадица.


Посланието му явно е произнесено като адресирано основно към пътностроителните фирми. Шишков вече похарчи ударно половин милиард лева през януари, като най-скандалното име в списъка на получателите е на нагънатия от прокуратурата Велико Желев, ощастливен около празниците със суми за нови покупки на недвижимости в братски Дубай.


Отговарят ли на истината версиите на експерти от МРРБ, че рестото продължава по схемата на ПП от кабинета Петков – Нинова 10+4%? Не можем да кажем.
Видим е резултатът – 7 км положен асфалт за 9 месеца.
Това, за което тепърва ще пишем е очакваният следизборно нов половин милиард, който да бъде даден за любимците на всички власти още този месец. Според експертите, има някои пречки в закона, които обаче вече имало и как да бъдат заобиколени от желаещите.


Докато очаквате подробности, ще отбележим, че откакто Шишков е министър със страшна сила се прави замразеният незаконен строеж, свързван с Васил Божков на небостъргач на Солни пазар в сърцето на София, започнат след изтичане на срока на разешителното за него при гл. архитект на същия район Триадица сегашния министър, обект необхванат от амнистията Артекс в закона.  Не само това – всеки ден заради него също незаконно се затваря възловата за центъра ул. Позитано, на чиято новоасфалтирана настилка вече са нанесени ужасяващи поражения във вид на кратери от тежката техника на строящите, в нарушение на наредбите се вдига шум в забранени часове, включително през уикенда .
Какво ли капе в нечии джобове, за да е възможно това брутално погазване на няколко закона? Че даже и погребването на археологическите находки, намерени при изкопаването на основите под цимент.


Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.04.2023 23:46

    строителната мафия е най-голямата в БГ, най-жестоката, прати невинна жена в затвора -Иванчева и оная соросоидка йотова не иска или не смее да я помилва, защото се е опълчила срещу незаконни строителства и срещу строежа на ислямистки център в Младост и това правителство било българско, ама друг път - Жана Дарк от Младост

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей