Свързани новини

10.09.2021 13:43

Още 220 млн. лв. за пътните фирми след протест пред Народното събрание

Видян 1813 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 След протест на работници от строителни компании пред Народното събрание, парламентарната комисия по бюджет и финанси реши да отпусне допълнително 220 млн. лева за бранша през актуализацията на бюджета за 2021 г. В него бяха заложени само 100 млн. лв. за осигуряване на зимното поддържане, съобщава Медиапул.

Финансовият министър Асен Василев предложи и нов план за изплащане на дължимите 1.3 млрд. лв. към пътните фирми чрез две равни вноски през 2022 г. и 2023 г.

Това  стана след като от 8 часа работници от пътния бранш протестират пред Народното събрание с искане за изплащане на натрупаните задължения към бранша, възстановяване на текущото поддържане на пътищата и разписан план - програма за развитие на републиканската пътна мрежа.

Протестиращи заявиха, че не са получавали заплати от два месеца. Облечени в работническо облекло и каски, строителите носеха плакати с надписи "Без път няма посока", "Дайте ни изработеното", "Стига обещания", "Не сме престъпници", "Искаме си парите, няма да се откажем".

Сутринта пред Нова телевизия министърът на регионалното развитие арх. Виолета Комитова обяви, че част от протестиращите фирми са взели аванси за строителството на магистрала "Хемус", намейквайки, че имат пари да работят. По-късно на пресконференция в Министерството на регионалното развитие и благоустройството тя съобщи, че все пак ще се срещне с браншова камара "Пътища", но не днес, а тези дни.

Нарушение на Закона за обществени поръчки спъва изплащането на парите

Проблемът с изплащането на дължимите суми на строителите е, че има нарушение на Закона за обществени поръчки (ЗОП), каза министърът на финансите Асен Василев при гледане на второ четене на актуализацията на държавния бюджетв парламентарната комисия по финанси.

АПИ е направила възлагания над 50% на стойността на договорите със


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 10.09.2021 15:09

    Протестите са скалъпени от мутрата и фирмите които прибраха милиардите, сега искат българската овца да изплати грабежът им, просто е за разбиране, докарали са ги с рейсове като насипен "матрял" защото са зависими тъпаци, както турците докарват стадото си за гласуване !

  • 002 Anonimen 10.09.2021 15:03

    Абе защо им отпускате пари на тези малоумни същества бе, знаете кой открадна заплатите им, защо са на свобода крадци, а народа да покрива откраднатото ?

  • 001 Anonimen 10.09.2021 15:00

    Като не са получавали заплати тези тъпунгери, да напускат и да отиват в Банкя да си искат парите с лихвите, държавата няма да плаща народни пари заради кражбите на ГЕРБ, че то така всеки ще краде и държавата да му покрива кражбите ! Ей малоумни и тъпи протестиращи отивайте пред къщата на Тиквата да ви се разплати, нали той строял шосетата и плащал редовно, какъв хуй търсите пред НС и от хора които нямат нищо общо с правителството на крадливата шайка ГЕРБ, суверена няма да ви плаща на вас кретени заплатите, марш в Банкя, идиоти !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!