След като Гешев поиска имунитета ѝ, Рена Стефанова обясни, че се е движила с колата си зад голям черен джип и в последния момент е видяла пресичащата жена, която закачила със страничната броня

Свързани новини

23.06.2022 12:09

Осъдиха депутатката от ПП Рена Стефанова, за 1 бройка щеше да бъде шеф на парламента

Видян 3721 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Депутатката от Продължаваме промяната Рена Стефанова е сключила споразумение с прокуратурата за условна присъда от 3 месеца, а Софийският градски съд е одобрил наказанието в сряда.



19' вече разказа за морализаторката и адвокат на министъра на транспорта Н. Събев –, юрист Стефанова, която блъсна жена на пешеходна пътека и я потроши.



Народният представител публично написа за 19 минути: „Това, което правите не е журналистика”.



Стефанова в писмо обясни, че главният прокурор й искал имунитета, понеже водела война срещу него – истината е, че това е тотална измислица. В единственото си интервю, което по ирония на съдбата е в 19 минути, тя дори не посмя да го спомене като име, помоли и нас да го няма във въпрос, камо ли като депутат да е предприела действия срещу него или сегашния ВСС, който го крепи.



А както адвокатите Екимджиев и Хаджигенов обясниха още в първия ден на този парламент как Продължаваме промяната, чийто юридически стожер се води Рена Стефанова, можеше да го стори за броени дни с обикновено мнозинство. Ако беше пожелала.



Интересно е дали Рена Стефанова сега ще обвини прокуратурата, с която е склчила споразумение, за да не лежи в затвора, и съда, който е одобрил тази сделка на тъмно със "задкулисието", ако следваме речника на нейната партия, че я преследва поради несъществуващата й битка и с тази институция.



Самата Стефанова е бивш прокурор, който е станал адвокат на бизнесмена, станал министър Събев.



Както отцепилия се от ИТН и гласувал за Промяната И. Атанасов – на ковчежника на Таки, който е номер едно в ОПГ и на Златко Баретата.



Стефанова, която нейният клиент Събев разказваше, че иска да направи председател на Народното събрание, но не успя, беше един от народните представители, чийто имунитет беше поискан от Иван Гешев заради висящо разследване срещу нея. Причината е пътен инцидент, при който е пострадала жена.



В деня на избора на падналото сега правителство - 13 декември, Стефанова от Русе блъснала жена с колата си на столично кръстовище. Тя доброволно се отказа от имунитета си, но не тутакси, а когато й беше поискан от Гешев, и заяви, че ще понесе отговорност, ако вината ѝ се докаже. Освен 3 месеца условно, адвокатката от Русе няма да може да шофира за същия срок.



Рена Стефанова се е явила лично с адвоката си на заседанието и е потвърдила волята си да сключи споразумение.



В деня на пътния инцидент Стефанова шофирала ДЖИПА СИ Тойота по ул. Одрин в София, става ясно от обвинението. На кръстовището с бул. Тодор Александров завила наляво в посока центъра. В същото време жена пресичала натоварения булевард. На мястото има и светофар, който пуска едновременно пешеходците, които имат предимство, и колите.



Според прокуратурата Стефанова е бутнала жената по невнимание. Тя паднала на земята и си счупила 12-и гръден прешлен, което според НК е средна телесна повреда. В акта на съда е описано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за движение по пътищата - не е била внимателна и предпазлива към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат.




Според одобреното споразумение Рена Стефанова ще плати и 1170 лв. разноски по делото. Тя ще остане народен представител. Депутатите напускат събранието само, ако са осъдени окончателно на ефективен затвор, и то за умишлено престъпление.



Мария Пенчева



Снимка: БГНЕС


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева