Свързани новини

23.02.2009 18:12

Орлин Алексиев за сигурността в София със средства от СОПФ

Видян 2632 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно от основните направления, които се финансират със средства от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) са дейностите, обезпечаващи сигурността в града, чрез изграждане на система за видеонаблюдение. За периода 2015-2018 година, инвестициите от Фонда, в това направление, са на стойност 5 076 572 лева. Това съобщи председателят на Съвета за управление на СОПФ – Орлин Алексиев.


Съгласно  стратегията за сигурност на Столична община (СО), която определя основните насоки за действие на институцията, те са за доизграждане и поддържане на съществуващата структура за сигурност на Общината. Тя обхваща географски територията на СО, която е съставена от 4 града (София, Нови Искър, Банкя и Бухово) и 34 села, заедно с прилежащите им територии. Целта е да се изгради спокойна и сигурна среда за живот на гражданите и да се подсигури безопасността на централните държавни органи и важните за страната институции, които са ситуирани в столицата.


Специализираният общински приватизационен фонд е агенция, която отговаря за усвояването и разпределението на средствата, постъпили след продажбата на общинско имущество. Тя е създадена през 1994-а година с решение на Столичния общински съвет, а управлението му се извършва от Съвет за управление на СОПФ, съставен от 14 души – 9 общински съветници, 4 заместниккмета и главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация. Председател на Съвета за управление на СОПФ е Орлин Алексиев – общински съветник от ПП ГЕРБ, председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет и член на постоянната комисия по икономика и собственост на Столичния общински съвет.


Със средства от Специализирания общински приватизационен фонд са финансирани много проекти за обезпечаване сигурността в града чрез развитие на системата за видеонаблюдение, обясни Орлин Алексиев. От цялата сума, предоставена от СОПФ за финансиране на проекти, свързани със сигурността в града, 2,5 млн. лева са усвоени за изграждане на система за видеонаблюдение в общинските детски градини и училища. Над 2,1 млн. лева са разходвани за организиране на видеонаблюдението на публични площи, допълни още Орлин Алексиев.


През 2007-а година за първи път стартира системата, която включва видеонаблюдение на над 220 училища и детски заведения и над 130 публични площи, в това число подлези, пешеходни зони, паркове и градини, гробищни паркове, входно-изходни точки на столицата и паметници. За обслужването на всички наблюдавани площи, са изградени 4 локални центъра за видеонаблюдение, като се осигурява 24-часово дежурство седем дни в седмицата, каза Орлин Алексиев.


Училищата и детските заведения са сред приоритетните учреждения, чиято сигурност трябва да бъде поддържана посредством видеонаблюдение. За опазване на материалното им имущество и по-голяма надеждност, информацията от сигнално-охранителните системи се дублира и получава в Оперативния дежурен център и видеонаблюдение (ОДЦВ), като насочва вниманието с приоритет към проблемните обекти и съоръжения. Изградена е отделна оптична линия за пренос на информация между ОДЦВ на Столична община и Оперативния център за видеонаблюдение на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР), като двете системи са напълно съвместими и са в непрекъсната денонощна свързаност.


През настоящата 2019 г. със средства от СОПФ ще се финансира разширение на видеосистемата за наблюдение, включваща кварталите „Д. Миленков" - р. „Искър", ж.к. Красна Поляна, кв. Орландовци и кв. Абдовица, като за целта са гарантирани 169 000 лева, допълни Орлин Алексиев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец