Свързани новини

04.06.2009 15:10

Орешарски не знае каква заплата получава

Видян 1925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на финансите Пламен Орешарски не знае каква заплата получава. На въпрос каква е заплатата му Орешарски отговори: "Аз... моята, прощавайте, ама не я знам точно", предаде БГНЕС.


Няма да увеличават заплатите на 400 хиляди служители в бюджетната сфера от 1 юли. Приходите в бюджета изостават с около 6 на сто и ще свием разходите, съобщи Пламен Орешарски по време на пресконференция в Министерски съвет след оперативното заседание на министрите. Орешарски е представил пред членовете на кабинета доклад за финансовата политика в останалите 26 страни- членки на ЕС и за състоянието у нас до месец май. Изоставаме с около 6 на сто в сравнение с месец май м.г. Разходите ни са около 34,4 % от годишните /за сравнение със същия период на м.г. са били 33,3 на сто/ и не са по-високи, каза Орешарски. Той е предложил мерки за ограничаване на административните управленски разходи - да бъдат свити или отменени парите, които се отделят за телефони, командировки в чужбина, пътувания със служебни коли. С цел ограничаване на разходите ще бъде и преустановяването /засега/ на покупката на климатици, компютри и др. вносна техника. Предвижда се намаляване на заплатите на министри, зам.-министри, директори на агенции, членове на политически кабинети, областни и зам.-областни управители. Няма да има увеличение на заплатите на чиновниците от 1 юли с 10 на сто, както бе предвидено в бюджета. Решението за това "затягане на коланите" ще бъде взето на някое от идните заседания на кабинета. Целта е да се икономисат 500 хил. лева до края на годината. Въпреки, че се препоръчва намаляване на премиалните, паричните и предметни награди, ограниченията няма да засегнат т.нар. "допълнителни материални стимулирания" в някои от бюджетните ведомства, особено тези, в които ДМС-тата са законново регламентирани. Ще се замразят назначенията.
Според министъра на държавната администрация Николай Василев и сега в администрацията има между 7 до 10% свободни места. Няма гаранция, че следващият кабинет ще продължи тази политика на икономии. Очакванията са тези ограничения да влязат в сила от юли.Социалният министър Емилия Масларова, която беше на същата пресконференция заяви, че въпреки политиката на ограничаване на разходите от 1 юли ще има увеличение с 9 % на пенсиите по Швейцарското правило. Както винаги Масларова беше оптимист: "Социалните ангажименти ще бъдат изпълнени".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Слави

Слави размаза Хазарта за лъжи

"Познавам Ицо Хазарта от много време. ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион