Българските туристически награди с международно жури определиха най-добрите ресторанти, хотели, туристически агенции, плажове и дестинации в България за пета година

Свързани новини

09.05.2023 15:19

Определиха най-добрите хотели и агенции в България

Видян 5203 пъти | Коментари 1
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българските туристически награди с международно жури определиха най-добрите ресторанти, хотели, туристически агенции, плажове и дестинации в България за пета година.


На церемонията в десета зала на НДК министърът на туризма Илин Димитров, кметът на София Йорданка Фандъкова и новият директор на общинското предприятие Туризъм в столицата Людмил Пелов връчиха статуетките и бяха основни действащи лица на конференцията Преоткриваме България, събрала представителите на институциите с водещите фигури от бранша под егидата на списание Гранд хотели. ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Община Царево – първата в България със собствен слоган Перлата на Юга, взе наградата за дестинация на годината.


По класификацията на най-доброто в света списание за туризъм CN Traveller бяха определени от журито и победителите в хотелските категории. Зелен хотел на годината стана Форест Вю – преобразена в шале работническа почивна станция. Градски хотел на годината е Резидънс Сити Гардън – първият от вълната нови пловдивски петзвездни места за настаняване. Крайбрежен хотел на годината е преобразеният след 19 години успех за своя 20-и сезон Дюн на Слънчев бряг. Концептуален хотел на годината е Сенс, който навършва деститилетие този месец, а от броени дни има и събрат в същото семейство – Джуно.


Спахотел на годината е Каза ди Фиоре в Кранево, който не само е пълен и през пролетта, но съгради цяла нова дестинация за уелнес от едно село, което всички преоткриват.


Генералният мениджър на също разкрилия нова спадестинация и отворил в самия край на миналата година комплекс Кингс Вали Медикъл и СПА край Казанлък Виктор Гетов е хотелиер на годината. Възпитаник на един от най-реномираните туристически колежи в Швейцария и на американски университети, той извървява пътя от ниските нива на кариерата в известни обекти в различни държави през ръководен пост в прочутия Дъ Мейфеър в Лондон до управлението на петзвездния софийски Милениум, за да има честта да открие амбициозния нов комплекс на една от най-големите групи петзвездни хотели в страната.


Ресторант на годината е ADOR на площад Народно събрание, който е и с една от най-интересните концепции сред заведенията у нас добавя ексклузивно преживяване чрез своята изключителна авторска кухня, уникален интериорен дизайн и петзвездно ниво на обслужване.


В новата категория за Плаж на годината призьор стана ZaZu на Слънчев бряг, който не отстъпва на най-добрите в света.


Туристическа агенция №1 е Астра холидей, която взе призовете за годината и на най-голямата авиокомпания в Европа – турските авиолинии и на Емирейтс. В новата категория за круизна агенция победител е КруизГуру.

Мария Пенчева


Снимки: Иван Негревски




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.05.2023 19:46

    То, хубаво, но дайте и собствениците им.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!