01/02

Свързани новини

21.06.2010 17:19

Оправят ни със Закон за врачките

Видян 2242 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече е ясно защо на правителството му се привижда светло бъдеще. Вероятно са му гледали на кафе. Това е видно от намеренията на парламента, където по предложение на депутатката от ГЕРБ Ирена Соколова се чака да се пръкне един чудодеен закон, а именно – Закон за врачките. Дето има една дума – добре сме, ама ще се оправим. Или ще ни оправят, след като решиха всички важни държавни дела и се отдадоха на нечиста наука и близки срещи от трети вид.


Законът ще е уникален, първи по рода си, който забранява на всякакви духовни лечители, врачки, баячки, гадатели, екстрасенси и т.н. природни феномени да се представят и като психотерапевти. В изработването на проекта са се включили и представители на Българската асоциация на психотерапевтите (БАП). Още преди да е напълно готов обаче, законът е на път да предизвика война между гилдията на шаманите и тази на дипломираните психотерапевти. Според всемирната спасителка Даниела Ефремова законът е "недоносче". По думите й не земната диплома е важна, а силата, дадена й "свише". Депутатката Ирена Соколова обаче е категорична, че трябва да има "ноу-хау" върху понятието "психотерапевт". Целта е да не се подвеждат хората.


„Ясновидци, врачки, оракули и астролози яхват икономическата криза и се възползват от възможността да предложат на хората лъч надежда за бъдещето“, съобщи междувременно кореспондентът на ДПА в София. „Те знаят, че хората на Балканите, особено в трудни времена, искат да знаят какво ще им донесе бъдещето, дебнат пред болниците, за да се облагодетелстват от изпадналите в отчаяние, или пускат обяви във вестници и в интернет. Обещават да разрешат на практика всеки проблем, без значение дали става дума за любов, кариера, финанси, стрес или болест, обявяват се за лечители и взимат двуцифрени или по-големи суми за подобни услуги“, пише още агенцията. „Българското правителство в момента иска да разграничи това шарлатанство от психотерапията, например“, отбелязва ДПА и цитира депутата Ирена Соколова, която изтъква, че психотерапията трябва да се практикува само от хора, които имат съответното образование. „Експертите обаче се притесняват, че такъв закон няма да попречи особено на процъфтяващия бизнес на врачките и чудодейните лечители, защото твърде много българи вярват в техните умения“, натъртва ДПА и припомня за известността на пророчицата Ванга, за която се твърди, че е предсказала катастрофата в Чернобил и избирането на чернокож президент в САЩ 18 години преди това да се случи.


„Афинитетът на българите към мистичното и суеверието им може да се обясни с разположението на балканската страна на границата между Ориента и Запада. Начинът на мислене на българите до голяма степен е повлиян от душевността на източните народи, които са по-склонни да вярват в чудеса, отколкото западните“, някак снизходително завършва ДПА.


Ако законът бъде приет, над 10 000 врачки като едното нищо ще влязат в болниците и да лекуват пациенти с позволение на Закона за здравето. Абсурдното условие е преди това маговете да изкарат курс по най-обща анатомия, с което правата им се приравняват към тези на лекарите, преминали през 7-годишно обучение. Останалите изисквания са да са "психически здрави, неосъждани и да имат средно образование".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак