Свързани новини

28.05.2023 22:05

Опозицията призна победата на Ердоган

Видян 4093 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Минути, след като руският лидер Путин поздрави за също четвъртия му президентски мандат своя турски колега Ердоган, и неговият конкурент на втория тур на изборите при комшиите Кемал Кълъчдароглу, на снимката от речта на поражението му, призна победата. По официалните данни при над 99,85% преброени гласове разликата между двамата е 2,3 млн. вота или 52,16 срещу 47,84% и няма как да бъде наваксана от опозиционера. Той печели в Анкара и Истанбул съответно с 3 и 4 процента, но в някои региони президентът взема над 85%.


В интервю за Си Ен Ен, попитан каква е тайната за неговата непобедимост, Ердоган скромно отбеляза, че това е поредната му спечелена кампания срещу този противник, с което намекна, че опизицията не е избрала точния човек.


Напомняме, че бившият кмет на Истанбул и експремиер реално управлява съседната нам държава през последните повече от 2 десетилетия. През това време той успя буквално да преобрази Турция като модернизира държавата, да я превърне в повече от регионална сила и да отстоява собствена политика пред великите сили, които се съобразяват с него. Въпреки високата инфлация през последните 2 години (50%), Ердоган балансира икономическото и политическото положение в родината си.  


Стотици хиляди хора, развяващи турски и никакви други знамена се събраха в нощта пред първия работен ден на седмицата пред президентския дворец, за да поздравят лидера си с неговото поредно и последно преизбиране.


На самата фасада да мащабната сграда от двете страни на дверите й са пуснати огромни хуругви с портретите на основателя на турската република преди точно 100 г. Ататюрк и на самия Ердоган.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог