Свързани новини

02.07.2021 16:28

Оля Ал-Ахмед търси дарители за къщата музей на майка си Ваня Петкова

Видян 1967 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Известната журналистка Оля Ал-Ахмед отправи апел от профила си във Фейсбук, а и от други социални мрежи, към всички, желаещи да станат дарители за осъществяване на стремежа ѝ да изпълни завещанието на своята майка - голямата поетеса Ваня Петкова, отишла си през 2009 г. Преди да ни напусне, Ваня Петкова пише за къщата си в тракийското село Езерово: "Тази къща никога да не се продава. Завещавам на внуците си и на дъщеря ми да я превърнат в музей на моята личност и творчество!"

Именно с това се е заела сега Оля Ал-Ахмед, но средствата ѝ са стигнали само за ремонт на покрива на къщата, което тя онаглесява със снимки в социалните мрежи, съобщава Съюзът на българските журналисти.

"За 6 дни ние сътворихме покрив. От тук на сетне всичко е в Божиите ръце дали ще се намерят дарители, които да помогнат в това благо мое дело за съхраняване и запазване на културната ценност на България - "Къщата - музей и Къщата за гости ВАНЯ ПЕТКОВА"! - пише Оля Ал-Ахмед.

Тя добавя в WatsApp: "Кой с каквото може, помагайта! Името ви ще е записано за поколенията. Всеки дарител ще е вписан на почетна мраморна плоча и ще получи 4 уникални стихосбирки на поетесата, и, разбира се, публична благодарност в медиите! Тук ще се правят празници на поецията, литературни четения, поетично-музикални вечери. Или просто елате за риба в тракийското село Езерово. Пари нямам, но имам желание, добри намерения и много лъбов! А Бог - е любов!"

Оля Ал-Ахмед изпрати до сайта на СБЖ и банкова сметка в лева, на която желаещите да превеждат дарения. Тя е на нейно име: Олга Жаклин Нури Садик Ал Ахмед.

BPBIBGSF

BG45BPBI 7940 1009 6133 01


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв