Свързани новини

21.04.2020 10:34

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен

Видян 1526 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огнище на коронавирус е регистрирано в шивашка фирма с 900 служители в Плевен. Всички те са в принудителен отпуск.


След две положителни проби на служители в предприятието здравните власти са препоръчали затваряне само на един цех, но превантивно собствениците са решили да карантинират цялото предприятие.


В ефира на „Здравей, България“ кметът на града Георг Спартански обясни, че към този момент са регистрирани пет положителни проби за COVID-19 на служители от цеха. Вчера са изследвани още 33-ма души. „Вероятно предстоят тежки и важни решения за града“, коментира Спартански.



„Има данни за една работничка, която е развила заболяване на белите дробове, вероятно пневмония. Това се е случило в началото на април. От 8 април тя не е на работа. При тестване дала положителна проба за коронавирус. След това са направени още 20-30 теста, от които има още 4 положителни. Вчера са направени още 33 проби.


Фабриката е затворена, въпреки че огнището е открито в цех със 100 работнички. Затварянето е превантивно до 4 май“, обясни още кметът на Плевен.


А на редовния брифинг на оперативния щаб главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев обяви, че заразените служители на предприятието са 19.


 

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се