Като обвиняем е привлечен мъжът, който срещу устна уговорка със стопанина на къщата, в чийто двор са отглеждани кучетата, убили жената, е трябвало да се грижи за животните. Предвиденото наказание е до 5 години лишаване от свобода и глоба до 10 хиляди лева.

Свързани новини

31.03.2023 16:20

Обвиниха мъжа, който е трябвало да се грижи за кучетата, убили жената в Долна Оряховица

Видян 1121 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение срещу мъжа, който е трябвало да се грижи за кучетата, които вчера нападнаха и убиха жена в Долна Оряховица, предаде БНР.


Прокуратурата започва проверка на кметовете на Долна Оряховица и община Горна Оряховица, на ветеринарните служби и на Агенцията за безопасност на храните взели ли са нужните мерки за контрол върху отглеждането на кучетата.

Смъртта на санитарката от горнооряховската болница е причинена от остра кръвозагуба след нападението на кучетата в покрайнините на Долна Оряховица, съобщи наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова:

"Това обстоятелство наложи промяна на първоначалната насока на разследването от умишлено убийство към преквалифициране на деянието по член 325 В от НК, който предвижда наказание за всяко лице, под чиито грижи се намират гръбначно животно и това животно причини телесна повреда и в резултат последва смърт на друго лице“.

Като обвиняем е привлечен мъжът, който срещу устна уговорка със стопанина на къщата, в чийто двор са отглеждани кучетата, убили жената, е трябвало да се грижи за животните. Предвиденото наказание е до 5 години лишаване от свобода и глоба до 10 хиляди лева.  

Утре Районният съд в Горна Оряховица ще гледа поисканата от прокурора мярка за постоянно задържане на гледача на кучетата. Техният собственик е в чужбина и е известен да се яви за разпит.  

Установени са петте кучета, разкъсали жената, посочи наблюдаващият прокурор:

"Животните са евтаназирани, тъй като за нуждите на обвинението беше необходимо да се изследва дали в стомасите им има съдържание, съответстващо на биологичен материал от починалата“.  

Говорителят на Окръжната прокуратура Илиан Благоев съобщи, че започва проверка на държавни институции и представители на местната власт:

"Отговорните институции дали са изпълнили задълженията си по Закона за защита на животните и Закона за ветеринарно-медицинската дейност, какви мерки са били предприемани, как е реагирано на сигнали“.  

Непълнолетното дете на убитата жена ще бъде отглеждано от нейните родители.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате