На днешното заседание на ОПКК за пореден път стана ясно, че мотивите за изключването са несъстоятелни

Свързани новини

19.02.2022 17:42

"Обвиненията" към мен рухнаха, но след изключването ми: Добрев

Видян 2177 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“На заседанието на Общопартийна контролна комисия за пореден път стана ясно, че мотивите за изключването ми са несъстоятелни”, написа във Фейсбук профила си бившият дългогодишен член на БСП Кирил Добрев. “Сигурно е странно защо то е след, а не преди “изключването”. Е, понякога и така се случвa”, подчерта той.


 


“Представителят на Изпълнителното бюро, който трябваше да защити обвиненията на ръководството към мен, не предостави абсолютно никакви доказателства”, констатира Добрев, но добави, че към старите вече ще има и съвсем други.


 


"Чух в изказванията на член на контролната комисия нови основания за изключването ми: това, че съм капиталист, че съм „за” НАТО и ЕС и трябва да една година, докато трае наказанието ми, да преосмисля вижданията си", посочи той.
"Нито дума не се чу по основните обвинения към мен - за това как съм работел за друга партии, нито дума как съм нарушавал устава и програмата на БСП.


 


От всички безумни мотиви, останаха най-безумните, а именно, че на Бузлуджа Корнелия Нинова била освиркана от мен, някак си, докато в същото време съм на морето. Остана и „обвинението”, че съм засегнал емоционалната крехкост на другаря Атанас Зафиров”, отчете бившият БСП-ар.


 


“Благодарение на изслушването обаче стана ясно, че записът, в който уж налитам на бой, е незаконен, а преструващият се на репресиран си е изтеглил иска и делото е прекратено”, обясни още Добрев.


 


Той изрази съжаление, че бившите му съпартийци са се “скрили зад един младеж”. “Момчето, представляващо изпълнителното бюро, е роден тогава, когато аз съм станал партиен член”, посочи Добрев.


 


Припомняме, че Добрев бе изключен на 30 декември 2021 г. на неприсъствено заседание на Националния съвет на БСП по предложение на Изпълнителното бюро на партията. Той е един от най-отявлените критици на соцлидера и настоящ министър на икономиката Нинова. Пак той е човекът, който организира победата й за лидер на БСП, 20те победи на Радев на президентски избори и т.н. 


 


Предложението за неговото изключване предизвика вътрешнопартиен конфликт. Тогава сред застъпниците на Добрев се беше и шефът на БСП-София Калоян Паргов, който сега също се оказа под прицела на “другарския огън” от Позитано 20.


 


“В Софийската организация имаме принцип – не приемаме изключването на който и да е социалист заради мнението или позицията му, защото това нарушава изконния принцип на политически плурализъм. Връща ни към времената на култа към личността, за които БСП отдавна е дала своята историческа оценка”, заяви  той в края на м.г..


 


Преди дни и самият Паргов бе атакуван с обвинения в „задкулисие” и "вождизъм", но с конкретика, която не отговаря на истината, освен това е в нарушение на мандатността. От пресцентъра на Левицата разпространиха информация, че социалисти от БСП-София са събрали подписка с настояване той “да бъде наказан” от Националния съвет (НС) за дейността му в СОС.


 


Текстът разпространен до медиите обаче се оказа анонимен - нито имена, нито брой - говори се за 30 от 8000 членове в града. Същевременно от самата градска структура пуснаха опровержение до медиите и посочиха, че информацията е подвеждаща. Оттам обявиха, че не са приемали никаква позиция срещу шефа си.


 


От своя страна Паргов свиква градска конференция на столичната БСП  през почивните дни, за да получи вот на доверие.


 


 
Напомняме също, че точно в същото време когато Добрев бе изгонен от БСП, редица местни партийни структури поискаха самата Нинова да бъде изключена заради трите изборни загуби и саморазправата със социалисти. Срещу нея скочиха Крум Зарков и Костадин Паскалев, с остра позиция излезе младежката организация на социалистите. Тя обаче хвърли фиктивна оставка и запази лидерския си пост въпреки устава а БСП.


 


Егор Глазунов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 21.02.2022 09:26

    Не само,че ТЕ МОТИВИТЕ са СЪСТОЯТЕЛНИ,но и МНОГО,МНОГО,МНОГО ЗАКЪСНЕЛИ "другарю-господин" Добрев!!! Вие Сте СРАМ за "бсп"!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в