Общо постъпилите от края на м.г. насам в Столичната община искания от страна на районните администрации за финансиране са за над 92 млн. лв. Обосновани предложения от кметове, директори, родители за финансиране на строително-монтажни работи продължават да пристигат и до момента.

Свързани новини

05.07.2022 10:00

Общинският приватизационен фонд финансира ремонти на училища и детски градини

Видян 919 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Столичният общински съвет ще разгледа на сесията си в четвъртък предложение за отпускане на 1,157 млн. лв. от  Специализирания общински приватизационен фонд за ремонтни дейности в 8 детски градини и 2 училища.
Обектите са избрани след извършени огледи на място и преглед на всички постъпили искания от районни администрации, директори на учебни заведения и родители. Направление "Обществено строителство" направи подбор на най-неотложните за изпълнение 10 обекта.



 През януари т.г. Столичният общински съвет одобри отпускането на 2 826 850 лв. от СОПФ за неотложни ремонти в 18 общински детски ясли, градини и училища в различни столични райони. Средствата бяха за финансиране на укрепителни дейности, ремонти на покриви, канализации и отоплителни инсталации, както и на санитарни помещения и др. Част от обектите вече са завършени, други се изпълняват в момента.



 Общо постъпилите от края на м.г. насам в Столичната община искания от страна на районните администрации за финансиране са за над 92 млн. лв. Обосновани предложения от кметове, директори, родители за финансиране на строително-монтажни работи продължават да пристигат и към момента.



 На заседанието си в четвъртък СОС ще разгледа и други 6 предложения за финансиране от СОПФ на строително-ремонтни дейности на различни общински обекти.



Вносители на предложенията сме аз, като зам.-кмет по финанси и здравеопазване и председателят на Съвета за управление на СОПФ Стефан Марков ,съобщи Д. Барбалов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей