23.03.2009 14:11

Общината лъже с таксите

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община лъже софиянци за това, че могат да платят данък сгради и такса смет в офисите на Общинска банка без банкови такси, показа проверка на 19`. На сайта на кметството в раздел „Финанси и стопанска дейност“ относно плащане на задължения за местни данъци и такси се посочва изрично, че „можете да внесете без банкови такси по сметките на отделите на Дирекция "Приходи и администриране на местни данъци и такси"  към Столична община в посочените по-долу поделения на Общинска банка АД“ няколко ключови за всеки гражданин налози. На първо място в списъка е данък-сгради, следва налогът за колата и такса-смет. Според информацията в сайта тази преференция се отнася и за „наказателни лихви за просрочия на вземането“. Според списъка при внасяне на лептата си с банковата такса би трябвало да се разминат и собствениците на кучета.


Граждани, доверили се на информацията, публикувана на www.sofia.bg, ни информираха, че съобщението съдържа „подвеждаща информация“. Позвънихме за коментар във финансовата институция. Служител от паричния салон на клон „Врабча“ обясни, че банката взима задължително такса за превод. Той потвърди думите на читателя ни, че за районите „Оборище“ и „Кремиковци“ банковата такса за съобщение е 3 лв., а за всички останали райони – 4 лв.  В сайта на кметството са посочени 13 банкови клона, от които 11 в София и още два - в Своге и в Ботевград.


В подкрепа на посочените по-горе факти идват и данните от проучване за обслужването, което общината предлага на своите граждани. В него Столичната община получи оценка „слаб“ по (десетобалната система) заради лошото качество на услугите, предлагани от чиновниците й.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци