Свързани новини

20.01.2022 13:32

Обсъждат сериозно затягане на мерките в редица области

Видян 1566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

.Здравните власти обмислят затягане на противоепидемичните мерки в редица области у нас. Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предаде Нова тв.


„Във връзка с динамичното развитие на ситуацията в някои области на страната - София, София- област, Бургас, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, Видин, където заболеваемостта е най-висока, се обсъждат въвеждането на нови мерки”, каза той. И допълни, че финалните решения за мерките ще бъдат взети от Националния щаб, който ще заседава в петък.


„Столичната регионална здравна инспекция ще предложи ограничаване на 50% в капацитета на работа - както като площ, така и като брой служители, в някои обекти, сред които заведенията за хранене и развлечения. Освен това, работното им време вероятно ще бъде ограничено до 22.00 ч. и всички клиенти ще трябва да имат зелен сертификат”, добави Кунчев. 


Обсъжда се и въвеждането на различни режими на обучение за учениците на места.


„Относно мерките в сферата на образованието – там МОН взима конкретните решения. Но според националния план вероятно вече трябва да се въведе обучение на ротационен принцип за учениците след 4 клас”, каза Кунчев. И допълни, че идеята е учениците от 5, 6, 8, 9 и 11 да се обучават онлайн цялата следваща седмица до обсъжданата извънредна ваканцията, която вероятно ще стартира от 29 януари и ще продължи до 6 февруари включително. Учениците от 1 до 4 клас, както и тези от 7, 10 и 12-и клас пък да продължат да обучават в присъствена форма и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но