Погрешните политики на ограничения само ще влошат положението в света

Свързани новини

03.06.2022 18:00

Обявените мерки са поредното доказателство за русофобската истерия на Вашингтон: Русия

Видян 8476 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Продължаването на западните санкции срещу Русия ще навреди на световната икономика и може да задълбочи проблемите в САЩ, заяви Анатолий Антонов, посланик на Русия във Вашингтон.




Антонов реагира на последния кръг от ограничения, представени от Министерството на финансите на САЩ в четвъртък.




"Обявените мерки са поредното доказателство за русофобската истерия на Вашингтон", каза той в петък. "Те вървят ръка за ръка с опитите да се обвини Русия за глобалните икономически дисбаланси, включително за повишаването на цените на горивата."


 


 


Погрешните политики на ограничения само ще влошат положението в света. Те ще доведат до нови смущения във веригата на доставки и ще окажат влияние върху продоволствената сигурност.




Антонов твърди, че санкциите в крайна сметка могат да навредят на САЩ, "където недостигът на определени храни само се задълбочава".




Дипломатът не уточни за кои стоки става дума. В момента правителството на САЩ се бори с недостига на бебешки храни в цялата страна, който първоначално беше предизвикан от спирането на производствен завод поради опасения за замърсяване през февруари. Кризата принуди Вашингтон спешно да достави бебешки храни от чужбина.


 


Администрацията на Байдън постигна споразумение за транспортиране на 1,25 милиона кутии бебешки храни от австралийска компания в САЩ на фона на недостига, който накара родителите да се борят за доставки.



Компанията Bubs Australia ще изпрати приблизително 4,6 милиона бутилки с бебешки храни с два полета от Мелбърн до Пенсилвания и Калифорния съответно на 9 и 11 юни, съобщи Белият дом в сряда следобед.




По-рано POLITICO съобщи, че според двама души, запознати с планирането, Bubs Australia и Министерството на здравеопазването и човешките ресурси са уточнявали подробностите за превоза в сряда сутринта. В изявление на Белия дом се казва, че през следващите дни ще бъдат обявени допълнителни доставки на бебешки храни Bubs Australia.


 


В допълнение към полетите на Bubs, САЩ ще внесат и 3,7 милиона бутилки бебешка храна Kendamil от Обединеното кралство чрез извънредни полети, съобщи Белият дом в сряда.



Законодателите повдигнаха въпроси защо администрацията на Байдън не е предприела стъпки за внос или други спешни мерки до май.



Запитан от репортерите след срещата за това, че Белият дом е изчакал до пролетта, за да реагира, въпреки че производителите на  храните са знаели веднага, че ще има проблеми, Байдън отговори: "Те знаеха, но аз не знаех. "



Той добави, че не е разбрал за сериозността на недостига на детски храни до "началото на април".



През цялата година страната изпитваше недостиг на други потребителски стоки, както и повишение на цените.


 


Руският пратеник добави, че дори в условията на санкции Москва е готова да обслужва дълговете си без забавяне. Опитите на Вашингтон да провали този процес "само ще подкопаят доверието в САЩ".



САЩ и техните съюзници наложиха санкции на Москва, след като Крим гласува да напусне Украйна и да се присъедини към Русия през 2014 г. , и наложиха мащабни ограничения, след като Русия започна военната си кампания в Украйна в края на февруари. Санкциите включваха замразяване на руски активи в чужбина, като бяха насочени към банките и енергийните проекти на страната, наред с други неща.



Междувременно европейските държави се подготвят за последиците от постепенното спиране на доставките на руски нефт и газ. ЕС също така забрани на руски кораби да влизат в пристанищата му като част от петия кръг санкции, наложени през април. Преди това няколко големи корабни компании преустановиха обслужването на руски пристанища.



САЩ въведоха нови санкции в четвъртък. Министерството на финансите включи в черния списък още руски юридически и физически лица, като се насочи към луксозни яхти, които според него са свързани с президента Владимир Путин.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак