Свързани новини

16.08.2009 12:06

Обама атакува здравните вноски на застрахователите

Видян 1453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Барак Обама ускори придвижването на реформата в здравеопазването, атакувайки прекомерните суми, изисквани от застрахователните компании, съобщи БГНЕС.


Говорейки в Колорадо, Обама заяви, че по силата на неговия план компаниите няма да могат да товарят с безбожно високи такси, нито да определят произволни лимити на покритието. Американският президент отправи серия от речи в кметствата в подкрепа на своята кампания. Предоставянето на здравно осигуряване на милиони американци, които нямат здравни застраховки е топ приоритет за Обама за 2009 г. Неговият план за реформа на системата на американското здравеопазване се дебатира в момента от Конгреса на САЩ. Близо 46 милиона души в страната не са здравно осигурени, 25 милиона - свръхосигурени, а растящите разходи за здравеопазване са главен фактор, който допринася за спиралния бюджетен дефицит на Америка.
Обама посочи, че застрахователите трябва да бъдат държани отговорни за практики, довели до вноски, почти удвоени за средностатистическо американско семейство през последните няколко години. Американският президент призна, че няма перфектно решение за всеки проблем. Обама обвини политическите си опоненти, че използват тактики за сплашване в кампанията им срещу реформата. "Имам нужда да застанете зад надеждата. Нуждая се да почукате по вратите, да разпространите истината. Защото ще направим това през тази година".
В САЩ се запазват сериозни разногласия по въпроса как точно да се осъществи реформата на системата за здравеопазване. Съобщава се, че демократите в Камарата на представителите са постигнали споразумение по законопроект, който изисква здравни осигуровки от всички американци, субсидирани за по-зле заплатените чрез данък за семействата с доходи над 350 000 долара на година. Но в Сената преговорите са в застой, с опозиция от страна на някои умерени сенатори но данъка и на обществения план, предложени от Камарата на представителите. Двете камари трябва да постигнат съгласие по законопроекта, преди той да се превърне в закон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей