Свързани новини

06.08.2021 14:08

Нужни са ясни мерки за следващата вълна: Радев

Видян 1440 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Да очертаят ясно разписни мерки за действие, обхващащи всички сфери на живота у нас, включително и защо е необходимо да се актуализира бюджета и какви ще са последиците, ако това не се случи", призова президентът Румен Радев. Той извика премиера Стефан Янев и министрите на финансите Асен Василев, социалния - Гълъб Донев, здравния - Стойчо Кацаров и образователния - Николай Денков, с които ще разговарят за развитието на епидемията от коронавириса и мерките за справяне при следваща вълна.


"Хората трябва да знаят как правителството управлява кризата. Случаите растат всеки ден и водещи специалисти споделят, че сме на прага на нова вълна, затова е важно да имаме ясно разписани мерки", каза Радев и допълни, че България е на трето място по смъртност, но при значително по-висока заболяемост.


Държавата няма за цел да затваря бизнеси и държави, категоричен бе Радев. Причината е, че след едно затваряне някои бизнеси могат и да не отворят отново, допълни по темата и премиерът Стефан Янев.


Радев поздрави здравния министър Стойчо Кацаров за създадения от екипа му План за действие, който бе представен преди месец.


"За първи път имаме подробен план с мерки", каза Радев и заяви, че досега вълните се ръководели некомпетентно и без план, а НОЩ се използвал за параван за политически цели.


"При нова вълна всеки български гражданин трябва да може да намери в аптеките лекарствата си и да стигне до здравно заведение бързо чрез Спешна помощ и да бъде настанен в него при необходимост", каза още Радев като заяви, че ще очаква от Кацаров да каже как ще се стимулира и гарантира заплащането на труда на медиците, които са най-важното.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.08.2021 11:30

    кой стои зад стойчо с проекта за болница в Казичене, къде са проектите и плановете за детска болница или България няма нужда да си лекува качествено децата, има ли някакви срокове, къде са данните за увреждания от ваксините и смъртни случаи или ще ни казват - внезапно умря без да споменават от коя ваксина се е споминал наивникът. Радев - ти си отговорен за стойчовите далавери и бъди конкретен.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион