На срещата на върха във Варшава на страните от формата Б9,, който обединява държавите членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша, тази година участваха президентът на САЩ Джо Байдън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Свързани новини

23.02.2023 09:22

Нуждаем се не само от стратегия как да спрем войната, но и как да спечелим мира: Радев във Варшава

Видян 1139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Нуждаем се не само от всеобхватна стратегия как да бъде спряна войната на Русия срещу Украйна, но и как да бъде спечелен мирът след това.


Продължаващата война увеличава заплахата за мира, сигурността и стабилността не само на нашия регион, а и на цяла Европа. Конфликтът поставя на изпитание вече над година социалните и икономическите системи на европейските държави и налага търсенето на нови сигурни маршрути за доставки на енергийни и други ресурси за справяне с кризата. От ключово значение е и как ще изглежда Европа след края на военните действия, включително и новата архитектурата за сигурност, която ще влияе върху нашето бъдеще.


Чл. 5 от Северноатлантическия договор гарантира сигурността на държавите членки на НАТО, но влошената среда за сигурност изисква и реални действия за укрепване на националния отбранителен капацитет на отделните страни, който да допринася за общата сигурност. България оказва в рамките на своите възможности подкрепа за Украйна и ще продължи да подкрепя международните усилия в търсенето на устойчиво решение за прекратяване на войната в Украйна", заяви президентът Румен Радев.


На срещата на върха във Варшава на страните от формата Б9, който обединява държавите членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша, тази година участваха президентът на САЩ Джо Байдън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.


В рамките на срещата страните от Б-9 приеха съвместна декларация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец