Свързани новини

20.01.2022 17:20

НС с проверка как Куши стана шеф на БНТ

Видян 4196 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната комисия по културата и медиите цялостно ще преразгледа Закона за радиото и телевизията, стана ясно на последното заседание на органа. Под прицела на депутатите попадат ролята на Съвета за електронни медии (СЕМ), избора на директорите на Българското национално радио (БНР) и Българската национална телевизия (БНТ), както и финансирането на обществените медии. Шефът на комисията Тошко Йорданов от ИТН обяви, че медийният регулатор трябва да се преструктурира или изобщо да се закрие окончателно.
Като аргумент той отчете, че БНТ се управлява безумно – с огромен бюджет, но без резултат, което поражда съмнения относно компетентността на сегашния директор Емил Кошлуков, избран от СЕМ.


Освен това Йорданов изрази съмнения дали шефът на телевизията отговаря на изискванията да заема поста. В тази връзка той обяви, че ще повдигне проверка, за да се разбере дали е спазена процедурата по назначението му.
Напомняме, че от 19' многократно писахме, че Кошлуков е съмнително има ли законово право да заема сегашния си пост. На първо място, още при встъпването му в длъжност беше нарушен законът, който забранява на управлявали фалирали дружества поне 5 г. да ръководят. В неговия случай правилото важеше поне до май 2020 г., когато се навършват 5 г. от отписването му от ТВ7.
Освен това, стажът му там в и Нюз 7, които бяха финансирани от фалиралата КТБ, не бе достатъчен да покрие изискването за стаж. В тази връзка, кандидатирайки се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 20.01.2022 21:22

    С дупе всички се постига ..........питайте и Мата Хари !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева