Продължаваме промяната" получиха подкрепата единствено на ДБ и БСП.

Свързани новини

30.11.2022 14:09

НС отряза ПП за нов бюджет за 2023 г.

Видян 961 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След повече от 4 часа дебати и спорове депутатите отхвърлиха декларацията на Продължаваме Промяната (ПП) за внасянето на Законопроект за държавния бюджет за 2023 г. от МС.


Това стана със 127 гласа "против" от страна на ГЕРБ, ДПС, Възраждане и Български възход, макар че партията на Костадин Костадинов подкрепи идеята точката да бъде включена в дневния ред. “За” гласуваха единствено от Промяната, Демократична България (ДБ) и БСП, а 1 от ДПС се въздържа.


Преди гласуването обаче депутатите си размениха множество аргументи "за" и "против" внасяне на нов бюджет от служебното правителство, както и редица нападки помежду си.


Напомняме, че служебното правителство на Гълъб Донев внесе единствено законопроекти, с които се удължава действието и през следващата година на действащите в момента закони за държавния бюджет, за държавното обществено осигуряване и за здравната каса. Те бяха приети на първо четене в пленарната зала във вторник. Още тогава от ПП и ДБ настояха кабинетът да внесе нов бюджет.


Напомняме, че тази година ПП отказа подготвения от служебното правителство Янев 2 бюджет и трябваха 3 месеца да спретне свой. Кор. Нинова пък в кампанията на вота за 2 октомври забрани на МС- Донев да прави бюджет.



Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион