Свързани новини

31.01.2020 11:56

НС: Кабинетът да вземе мерки за ТЕЦ Марица изток 2 до 29 февруари

Видян 1579 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът задължи правителството да предприеме мерки в защита на производствения капацитет на въглищните централи, предаде Фокус. Това се случи след разискванията, инциирани от БСП за бъдещето на въглищните централи. Първоначалното предложение на левицата претърпя редакция по предложение на ПГ на ГЕРБ.


Единодушно със 156 гласа „за“ народните представители задължиха Министерския съвет чрез министъра на енергетиката в срок до 29 февруари 2020 г. да предприеме всички необходими мерки за нормалното функицониране на ТЕЦ „Марица изток“ 2 в това число и чрез увеличаване на капитала на дружеството от страна на БЕХ, с цел гарантиране на енергийната сигурност на страната, независимо от становището на ЕК по този въпрос.  Енергийни експерти вече предупредиха, че е изпуснат срокът за спасяване на ТЕЦ-овете и в пъти ще скачат цените.


Народното събрание задължи още кабинетът да предприеме всички необходими мерки за недопускане в дългосрочен план прекратяване на функицонирането и или ограничаването на производствения капацитет на въглищните топлоелектрически централи от групата на БЕХ.


Народните представители възложиха на правителстовто да предприеме действия за присъединяване на България към платформата „Въглищни региони в преход“ без поеманене на ангажименти за закриване на въглищни централи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби