Депутатите имат най-голямо желание да четат Труд, за който има 6 абонамента. С по 4 са  24 часа и в Сега

Свързани новини

07.11.2022 17:45

НС дава 95 хил. лв. за кулинарни и жълти издания

Видян 3376 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Парламентът обяви обществена поръчка за доставка на български и чуждестранни печатни издания, пише Сега. Заявените абонаменти към момента стават все по-оскъдни на фона на предходни години, което показва слаб читателски интерес сред депутатите в 48-о НС. Общата сума, която ще платят данъкоплатците за печатните издания възлиза на 95,2 хил. лв. с ДДС. За сравнение през 2019 г. за четиво бяха заделени 144 хил. лв.


Напомняме, че само за тоалетна хартия депутатите харчат около 300 хил. лв. годишно.
От сегашната обществена поръчка става ясно за абонамент и доставка на 67 броя български ежедневни и периодични издания през следващата 2023 г.,което ще струва 46 хил. лв. с ДДС.  Печатът трябва да бъде доставян в сградите на парламента на пл. Народно събрание № 2 и пл. Княз Александър І № 1 или на друг адрес при писмено искане на възложителя.


Депутатите имат най-голямо желание да четат Труд, за който има 6 абонамента. С по 4 са  24 часа и в Сега. За Капитал има трима желаещи. Толкова са и мераклиите за жълтото издание 168 часа, което е дъщерно на 24 часа. Още трима се абонираха за вестниците Стандарт, Телеграф и Народно земеделско знаме XXI век. По един желаещ има и за жълтите Галерия и Уикенд.


От списанията най-голям интерес получава езотерическото Осем, за което има заявени 6 абонамента. С 5 абонамента са списанията ИК ТП Труд и право и Предучилищно & училищно образование. Впечатление прави, че в заявката са включени по един абонамент за Колекция рецепти и Кулинарен журнал, които излизат два пъти в месеца, както и два абонамента за женското списание Ева.


Освен за български издания, НС е пуснало поръчка и за чуждестранни. Тя е с прогнозна стойност 25 168 евро, като договорът за доставка и абонамент отново е 1 година. Тук са и по-аналитичните издания.


В списъка са включени немалко руски медии, като Международная жизнь, Политические исследования и Россия в глобальной политике. Сред чуждестранните издания са и The Financial Times, The New York Times, Time Magazine, Le Monde, Der Spiegel, както и Foreign Affairs. За всички тях има по един абонамент, като единствено за списанието The Economist са заявени два.


Така общата сума за печатните издания в НС е около 95 хил. лв. Припомняме, че през 2019 г. парламентът плати 110 хил. лв. за озвучаване, коктейл и екскурзовод. А през 2016 г. темата за поръчките на депутатите предизвика голям медиен шум. Тогава стана ясно, че НС даде 257 хил. лв. за тоалетна хартия, почистващи препарати и кофи. От обществената поръчка се разбра, че законотворческият процес изисква един слуга на народа да изразходва тоалетна хартия за около 600 лв. на година.


 Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне