Свързани новини

20.07.2019 08:03

Новият шеф на ДФЗ Грудев лъже, че е доктор на науките

Видян 5003 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Васил Грудев, който от 21 октомври е изпълнителен директор на Държавен Фонд Земеделие, е получил висше образование във Франция. Според официалната му биография публикувана в страницата на ДФВ, той “завършва право в Юридическия факултет на университета „Franche-Comté” в Безансон, Франция, през 2003, а година по-късно – и магистратура по административно право в същото висше училище. През 2005 г. става доктор и асистент към Юридическия факултет на университета „Robert Schuman” в Страсбург, Франция.”


http://www.dfz.bg/bg/za-dfz/rakovodstvo/izpalnitelen-direktor-dfz/


Със сигурност Васил Грудев не е получил образователна и научна степен доктор в Страсбург, нито където и да било другаде във Франция, разкри Биволь. Това се установява елементарно в централния депозитар на дисертациите, в който няма никаква следа от негов научен труд. Биволъ направи проверка с всички възможни изписвания на името на Грудев на латиница:


http://www.theses.fr/en/?q=grudev


http://www.theses.fr/en/?q=grudef


http://www.theses.fr/en/?q=grudeff


http://www.theses.fr/en/?q=groudev


http://www.theses.fr/en/?q=groudef


http://www.theses.fr/en/?q=groudeff

За получаването на докторска степен във Франция са нужни най-малко 3 години. Изключения правят някои особено надарени студенти в точните науки и математиката. В областта на правото, в която се е обучавал Грудев, със сигурност няма как да се завърши магистратура през 2004 г., а през 2005 г. да се защити докторска степен.

Де факто през 2005 г. Грудев не е можел дори да запише докторантура, тъй като във Франция магистърската степен за бъдещите докторанти трае две години. В най-добрия случай е възможно през 2005 Грудев да е завършил така наречената Диплома за задълбочено обучение (DEA), която до 2004 заместваше втората година на магистърското обучение.

Какво точно е правил Васил Грудев в Университета в Страсбург, след като очевидно не е станал доктор, предстои да се установи. Биволъ изпрати също така запитване в Университета в Безансон за магистърската степен на Грудев, която е задължителна за заемания от него пост.

Обновена 30.10.2013 17:30 От пресцентъра на ДФЗ изпратиха отговор на запитване на Биволъ до Васил Грудев с молба да предостави копие от дипломата си за магистър от Университета в Безансон. Копие от дипломата не беше предоставено, но се посочват следните номера на дипломи на името на Vassil Groudev от Университета в Безансон: License N° Besanco 3476865/2002200103953 (еквивалент на Бакалавър) и Maîtrise N° Besanco 3477839/2003200204620 (Maîtrise еквивалент на Магистър б.ред).


Източник: Биволь


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец