Свързани новини

19.08.2021 09:38

Нови сигнали за полицейско насилие: Извадени лещи с пръсти и спрей в очите (видео)

Видян 1198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нови сигнали за пребити от полицията хора са постъпили в комисията, разследваща полицейското насилие при протестите миналата година, съобщи председателят ѝ Николай Хаджигенов, предаде OFFNews.bg. Единият е от Даниел Павлов.На 2 септември той е нападнат е от 7-8 души в полицейски униформи. Не е оказал съпротива, полицаите са му бръкнали в очите и са му извадили лещите. Той е с голям диоптър. Това се вижда се на кадър. Заповедта му за задържане е обявена за незаконосъобразна. Комисията реши да бъде извикан за да разкаже.


Още един драстичен случай за младеж на 18 г. е постъпил в комисията. Той е бил спрян, докато се е опитал да премине, при бусовете на полицията до президентството и е обграден от 5 жандармеристи. Нанесли са му удари в бедрото и гърба. Закопчан с белезници и е напръскан спрей в очите, Загубил е създание. Това означава, че му е нанесена средна телесна повреда. За това има епикризи от Спешна помощ, където е откаран. МВР не е установило данни за превишаване на правомощия от служителите.


Комисията реши да провери дали полицейските “пепър спрейове” са използвани законно, тъй като според закона за МВР, министъра на здравеопазването трябва да подписва списък с разрешените средства на две години. Има данни, че такъв списък не е одобряван в последните години. Това прави използването на такива средства незаконно. Може да няма одобрен списък от 2006 насам и ще се иска отговор от Министерството на здравеопазването.


Заседанието на комисията продължи в секретен режим, без медии, тъй като ще бъдат изслушани служители на ДАНС.ВИЖ ВИДЕО ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв