Министърът на културата, който сам се представи пред бТВ като "просто Наско" остави без промяна още от времената на служебния си предшественик проф. Минеков директората на НДК. Но ето, че след падането на кабинета се сети да прави рокади в гълтащото огромни суми държавно предприятие  практически фалит.

Свързани новини

29.06.2022 09:31

Нови бордовици и от министър Просто Наско в оставка

Видян 2106 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освен вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова, и друг член на кабинета с оригинална репутация се отличи, като завеща по никое време нови бордовици на следващите управляващи. Министърът на културата, който сам се представи пред бТВ като "просто Наско" остави без промяна още от времената на служебния си предшественик проф. Минеков директората на НДК. Но ето, че след падането на кабинета, на който е член, се сети да прави рокади в гълтащото огромни суми държавно предприятие, което е в практически фалит.



Медиите научиха това от Търговския регистър - явно се е движило в пълна тайна, което е доста странно.


Атанас Атанасов назначава 2 жени в борда на Двореца. Едната от тях е по - известна - Веси Паскова, най-популярна като съпруга на легендарния шеф на Мобиком Джон Мънъри и негова шефка на рекламата. След това беше нещо като имиджмейкър на келнерката, превърнала се в банкерка с решаващата помощ на ген. Любен Гоцев - Петя Славова.



Като каква по-точно Веси Паскова е заслужила доверието и то на Промяната? Това е много трудно да се каже.


По времето на същата в Мобиком във фирмата на майтап се питаха: "Да не сме станали ЕТ Веси Паскова?". Шеги...


Другата новоназначена е Екатерина Дацова. Досега НДК се управляваше от тричленка, начело със сътрудничката на дългогодишния шеф на двореца в зората на демокрацията - Пени Раева.


Освен нея, в управителното тяло членуват също Анастасия Маринова и Елена Карапаунова. И трите жени са временно изпълняващи длъжността, а за повече от година служебно и редовно управление така и не стигна време да се направи необходимият по закон конкурс за назначаване на постоянна основа. Разбира се, качеството на и.д. не намалява заплатите, които са по около 5 000 лв. Независимо от плачевните резултати на дружеството.


"В контекста на политическия момент обаче все пак запълването на бройката повдига известни въпроси.



Това, което привлича вниманието в случая, е, че тримата досегашни членове на съвета на НДК са със статут на временно изпълняващи длъжността, а конкурсът за постоянно ръководство се бави вече с месеци. От момента на назначаване на временното ръководство от служебния кабинет на Велислав Минеков през октомври 2021 г. досега бройката на ръководството по устав така и не е била запълнена.


Това тръгва да се прави именно сега - броени дни преди да има голяма вероятност министърът на културата в оставка и екипът му да отстъпят мястото си на следващ редовен или служебен министър", пише дори близкият до Промяната Дневник.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2022 08:43

    Никой не го е грижа за България само за собствените си интереси напълно по капиталистически

  • 001 Мартин 29.06.2022 14:30

    Министър Просто Наско бил в особена близост с вицепремиер Асен и с олигарх Прокопиев!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей