Свързани новини

10.12.2019 12:15

Нова Нормандска среща след 4 месеца след 9 ч. преговори в Париж

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нова среща в Нормандския формат – Франция, Германия, Русия, Украйна, след 4 месеца – това е основният резултат от дългоочакваната сбирка на лидерите им в Париж. 9 – часовият маратон от преговори завърши само с едно реално споразумение – за обмяна на военнопленници между Киев и Донбас „всички срещу всички“.



Домакинът Макрон посрещна с целувка руския си колега Путин при пристигането му в Елисейския дворец. Той така беше подредил масата на преговорите, че украинският президент Зеленский да бъде с гръб към присъствалите за минути в началото на срещата журналисти, та той понечи да седне в стола на властелина на Кремъл, откъдето бе отстранен.
Украинската делегация първа излезе от финала на преговорите и се наложи да чака около половин час останалите. След това Макрон, който се държа като господар на положението в дома си – Елисейския дворец, не можа да сдържи своята усмивка като коментар за първите думи на заключителната пресконференция на киевския лидер, който говори, по-точно чете, най-дълго от всички други в четворката, за да съобщи, че няма намерение да спазва Минските споразумения.
Канцлерът на Германия Ангела Меркел обаче беше категорична, че те не само е задължително да се изпълнят, но и това да стане в реда, по който са написани и според формулата Щайнмайер на немския президент: спиране на огъня, законодателни промени за статута на Донбас – ограничена автономия, и за руския език в Украйна, организиране на избори в ДНР и ЛНР и накрая връщане на контрола на Киев върху границата с Русия. Тя благодари за гъвкавостта на Зеленский, както определи поведението му.


Снимка: Ройтерс


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на